Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac’ı kabul etti
22:12 - Eylül 6 2020 Pazar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac’ı kabulüne ilişkin İletişim Başkanlığından yazılı açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Fayiz Es-Serrac’ı kabul ederken, Libya’daki gelişmeler, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanımız ve Sayın Es-Serrac arasında Libya halkının barış, güvenlik ve refahına katkı sağlayacak ve ikili ilişkileri güçlendirecek verimli bir toplantı gerçekleştirildi. Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye için yaptığı görüşmelerde Libya, Birleşmiş Milletler tarafından tanınan meşru hükümetle dayanışma içinde olmaya devam edeceğini söylerken, Libya’nın siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü korurken Türkiye’nin önceliklerinin bir an önce istikrar sağladığını yineledi. “Açıklamada söylendi.

Devam eden anlatıda, “Libya’da barış ve huzurun sağlanacağı, komşu ülkelerde ve tüm Avrupa’ya fayda sağlayan başta vurgulayan Sayın Cumhurbaşkanı, uluslararası toplumun da bu yönde ilkeli bir duruş ortaya koyması gerektiği yönündeki endişelerini dile getirdi. Görüşmede, Türkiye’nin Libya’daki meşru hükümeti imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde Türkiye ile konuların uygulanmasında işbirliğini güçlendirmek için Doğu Akdeniz ve Libya’daki haklarını korumaya yönelik adımlar da değerlendirildi ”ifadesine yer verildi.

Musa Erdoğan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi