Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’nin Yeni Cumhuriyet Yerleşkesini Açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’nin Yeni Cumhuriyet Yerleşkesini Açtı
20:10 - Mayıs 3 2025 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da gerçekleştirilen KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi’nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bu yeni yapıların Kıbrıs Türk halkıyla olan kardeşliğin simgesi olduğunu vurguladı.

Yeni yerleşke, Cumhurbaşkanlığı binası ve Cumhuriyet Meclisi dahil olmak üzere geniş bir alana yayılan yapılar grubundan oluşuyor. Cumhuriyet Yerleşkesi, 25 bin 210 metrekarelik bir alan üzerine kurulu olup, Cumhurbaşkanlığı binasında modern mimari özellikler taşıyan ofisler, konferans ve kabul salonları bulunmaktadır. Ayrıca, 20 bin metrekarelik Meclis binası, geniş milletvekili ofisleri ve resmi toplantı salonlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Erdoğan, konuşmasında Kıbrıs Türk halkının adalet arayışının ve özgürlük mücadelesinin bu eserlerde yaşatıldığını belirtti. Yapılan yatırımların, Kıbrıs Türk halkının uluslararası alanda daha görünür olmasını sağlayacağını ifade etti. Erdoğan, Kıbrıs Türk halkının birliğini ve kardeşliğini zayıflatma çabalarına izin vermeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan bu büyük yatırımların, adanın kültürel ve tarihi mirasını koruyarak, modern devlet yapısını güçlendirmeye yönelik olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu projelerin tüm emekçilere teşekkür etti. Ayrıca, iki devletli çözümün, hem Türkiye’nin hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ortak vizyonu olarak kaldığını ve müzakerelerin bu doğrultuda devam edeceğini belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi