Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Kimse boş hayallere kapılmasın’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Kimse boş hayallere kapılmasın’
15:00 - Aralık 3 2022 Cumartesi


“TÜRKİYE ARTIK VUR DİZ ÇÖKTÜR TÜRKİYE’Sİ DEĞİL”

Siz zayıf olursanız dışarıdan karışanınız da karıştıranınız da çok olur. Bugün binlerce kilometre öteden gelip burada bayrak gösterenleri görüyorsunuz, bunu yapanlar Türkiye’nin kendi sınırlarını, kendi vatandaşlarının hayatını güvenlik altına almasına da karşı çıkıyor. Bunların derdi ne bu coğrafyadaki halktır ne de etnik kökenlerdir. Bunların besleyip büyüttüğü terör örgütü bize saldırıyor. 10 binlerce canının yaşadığımız ekonomik ve sosyal kayıpların hesabı geçmişte sorulmadığı için bugün soruyoruz. Türkiye artık eski Türkiye değil, Türkiye başına vur diz çöktür mantığındaki Türkiye değil.

“BU BİR REKOR”

Geçtiğimiz 20 yılda asırlık hizmetlerle kayıplarını telafi eden Türkiye artık kararlarını kendi idaresiyle vermektedir. Dünyanın salgından savaşa kadar pek çok krizle kıvrandığı dönemde biz sadece alt yapımızı ispat etmekle kalmadık. Ülkemizin potansiyelini en üst seviyede hayata geçiriyoruz. 2023’te Türkiye’yi yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız. Buna hazır mıyız? Resmi rakama göre burada 110 bin kişi var. Bu bir rekor! İşte bu Türkiye’nin en önemli lokomotiflerinden birisi de Şanlıurfa.

Nemrut’u kendi ateşinde boğan, dünyanın en büyük kalkınma projesi GAP’ın şehri Şanlıurfa inşallah Türkiye Yüzyılı’nın da yıldızı olacaktır. Şanlıurfa, geçmişin şanlı temsilcisi, geleceğimizin teminatı giderek yerini daha da güçlendiriyor.

Dünya, 2. Dünya Savaşı’nın ardından en sıkıntılı döneme girdi

Bu ruhunu satılığa çıkarmış alçaklar cevabını sergilediğiniz fedakarlığınızla alıyor ve alacak. Kardeşlerim, birbirimizi Allah için seviyor muyuz? Bundan taviz vermiyoruz değil mi… Allah sizden razı olsun.

Türkiye olarak Bosna’daki Karabağ’daki, Libya’daki kardeşlerimize hangi duyarlılıkla sahip çıkıyorsak Suriye’deki kardeşlerimize de aynı hissiyatla sahip çıkıyoruz. Mülteci kardeşlerimize gönlümüzü açtık, hiçbir zaman mazlumun kimliğine bakmadık. 

“BAY KEMAL BİLMEYEBİLİR, BİZ BİLİRİZ”

Şimdi dört şey söylüyorum, ekonomi, diplomasi, terörle mücadele, mülteci kardeşlerimize gönüllerimizi açmak. Biz ensarı da muhaciri de biliriz. Bundan tavizimiz yok. Bay Kemal bilmeyebilir ama biz biliriz. Onun öyle bir derdi yok, o ne muhacirden anlar ne ensardan anlar. Hiçbir dönemde mazlumun kimliğine bakmıyoruz. Arap da Türkmen de bizim kardeşimiz. Hepsinin hakkını hukukunu korumak hem insanı hem tarihi olarak boynumuzun borcudur. Bu anlayışla 20 yıldır ülkemizin 81 vilayetini huzur ve güven içerisinde kalkındıracak çalışmalar yürüttük. Eser ve hizmet siyasetimizden Şanlıurfa da nasibini almıştır. Toplam yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz? 70 milyar lira tutarında kamu yardımı yaptık. Üniversitemizi yaptığımız yatırımlarla büyüttük. Yurt, yatak kapasitemizi 4700’e çıkarttık. 1700 yataklı şehir hastanemizin de inşası sürüyor. Genç nüfusu sebebiyle Şanlıurfa’nın konut ihtiyacı hızlı artmaktadır. 7 bin 350 konut daha inşa edeceğiz. 

“2023’TE YENİ BİR DÖNEMİN KAPILARINI ARALAYACAĞIZ”

Ülkemizin üretimden diplomasiye her alanda sahip olduğu potansiyeli en üst seviyede hayata geçiriyoruz. Daha önce hedeflerimize dudak bükerek bakanlar artık doğruya doğru diyerek bu tabloyu kabullenmek mecburiyetinde kalıyor. İnşallah 2023’te Türkiye’yi küresel ligin zirvesine çıkararak yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız.

“RESMİ RAKAMI ALDIM, ALANDA 110 BİN KİŞİ VAR”

Buradaki muhteşem katılım, emniyetten resmi rakamı aldım, şu an bu alanda 110 bin kişi var. Bu bir rekor. İşte bu Türkiye’nin en önemli lokomotiflerinden biri de neresi, Şanlıurfa. Şimdi Urfa’dan öyle bir ses verelim ki, sizi zincire vurmak isteyenler hüsrana uğrasın. Şanlıurfa, şu muhteşem zenginliği ve tertemiz kalbiyle bizimle olduğu sürece galibiyetle neticelendirilemeyecek sorun yoktur.

 

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi