Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze Politikalarını Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze Politikalarını Eleştirdi
17:10 - Ekim 31 2025 Cuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki bir otelde gerçekleştirilen TRT World Forum 2025 açılışında konuştu. Bu yılki forumun ‘Küresel Yeniden Kurulum: Eski Düzenden Yeni Gerçeklere’ temasıyla gerçekleştiğini belirten Erdoğan, dünya ve bölge sorunlarına yenilikçi çözümler bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Erdoğan, ‘İsrail hükümeti, son iki yıl içinde dünya gözü önünde 70 bin Gazzeliyi şehit etti’ diyerek İsrail’in Gazze’deki eylemlerini kınadı ve bu durumun küresel barış için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Erdoğan, İsrail’in sivil yapıları hedef almasını ve Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerini eleştirdi. Ayrıca, uluslararası toplum ve medyanın bu konudaki sessizliğini eleştirerek daha aktif bir rol alınması gerektiğini söyledi.

‘Türkiye, Gazze’nin yeniden inşası için elinden geleni yapmaya hazır’, diyen Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin bu süreçte aktif bir rol alacağını ve iki devletli çözümü desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Son olarak, global sorunlara duyarsız kalanların, aslında büyük bir bencillik içinde olduklarını ve bu durumun dünya için karanlık bir gelecek anlamına gelebileceğini ifade eden Erdoğan, adil ve kalıcı çözümler için uluslararası işbirliğinin şart olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi