Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile telefonda görüştü
19:00 - Ekim 22 2020 Perşembe

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefon görüşmesi yaptı. Terörle mücadelede Türkiye-İran ilişkileri gelişecek ve toplantıda işbirliğini güçlendirmek için tartışılan konular, Azerbaycan-Ermenistan çatışması ve başta Suriye olmak üzere bölgesel sorunlar değerlendirildi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’la yakın işbirliği ve dayanışmayı ortak menfaatlerin ötesinde komşuluk hukukunun bir gereği olarak gördüklerini ifade etti.

Azerbaycan topraklarında işgal ve saldırıları ile kriz başlatan Ermenistan’ın sivil halka yönelik saldırılarının savaş suçu olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, haklı ile haksız, işgalci ve işgalciyi birbirinden ayıran bir noktada durmanın önemli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin bütünlüğünü ve bütünlüğünü tehdit eden PKK / YPG terör örgütüne karşı ortak hareket edilmesi ve İdlib’de ateşkesi sürdürmenin ve olumlu sonuçların alınabilmesi için istikrarın sağlanması için ortak çabaların gerekli olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi