Cumhurbaşkanı Erdoğan Ilısu Barajı açılış töreninde konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ilısu Barajı açılış töreninde konuşuyor
15:13 - Kasım 6 2021 Cumartesi

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Kuraklığın tetiklediği gıda ve aynı şekilde her gecen gün daha belirgin hale gelen enerji krizlerine karşı ülkemizi korumak için tüm potansiyelimizi kullanmak mecburiyetindeyiz. Su kaynaklarının tek bir damlasının bile israfına tahammülümüz yoktur.”

“Türkiye su zengini bir ülke değildir. Kişi başına düşen yıllık 1340 metreküp kullanılabilir su miktarı ile su stresi çeken ülkeler arasındayız. 2040 yılında bu miktarın 1116 metreküp düşebileceğine işaret ediyor. Yağış oranımız da dünya ortalamasının altındadır. Su kaynaklarımızı tükenme sınırına ulaşmadan korumak, verimli değerlendirmek artık bir tercih değil mecburiyet haline gelmiştir. Geçmişte petrol için verilen mücadelenin bir benzerinin önümüzdeki dönemde su kaynakları ve gıda için yaşanılacağı anlaşılıyor.”

“Ilısu’nun su ve enerji yatırımı olmasının yanında yapısal değişim boyutu da bulunmaktadır. Çevre, yeniden yerleşim ve kültürel miras noktalarında çalışma yapıldı. Hasankeyf başta olmak üzere tarihi özenle koruyarak gelecek nesillere miras bıraktık. Hasankeyf ilçemizdeki tarihi eserleri başarıyla taşıyarak yeni yerlerine ulaştırtırdık. Bay Kemal, bunlar öyle lafla olmuyor, lafla peynir gemisi yürümüyor. PKK’nın yan kolu HDP sizler bu tür şeyleri yapabilir misiniz, sizin böyle bir derdiniz var mı? Biz dertliyiz, sizlere aşığız.”

 “Burada benim Kürt kardeşlerimiz var, Kürt kardeşlerimizi ihmal edemezdik, etmedik, bu eserleri onlara kazandırdık. Bölgedeki yolları yüksek standartlarla yeniden yaptık. Projelerin maliyeti toplamda 20 milyar lirayı bulmuştur. Biz AK Partiyiz, biz Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Gürcü’süyle bu ülkede yaşayan vatandaşlarımıza ayrım yapmadan sizleri Allah için seviyoruz. Sizden ricam şu 2023’ün 14 Haziranına, bir olarak, beraber olarak, iri olarak, diri olarak, kardeş olarak girecek, inşallah bu bölgelerden zaferle çıkacağız.”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi