Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme!
21:00 - Kasım 10 2020 Salı

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Dağlık Karabağ ve başta Suriye ve Türkiye-Rusya ilişkileri olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede dün gece Dağlık Karabağ meselesinde kalıcı çözüm yolunda doğru bir adım atıldığını ifade etti. Türkiye ve Rusya’nın yoğun katılımı ile buldukları bu önemli fırsatın, bölgede barışla adaletli ve kalıcı bir şekilde boşa harcanması istikrarın sürdürülmesi için kullanılması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu noktada Ermenistan’ın ateşkesindeki en önemli konu olduğunu vurguladı ve vurguladı. ortak bir beyanda kayıtlı rehine uymak.

Türkiye’den Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan işgalinden kurtarılan topraklarda Azerbaycan tarafından belirlenecek, Rusya ile ateşkes için gözlem ve izleme faaliyetlerinde bulunacak Ortak Merkezin marifetinin yerleştirileceği bir yer olacağını ve bu nedenle, bu da Rus tarafına önemli bir sorumluluk düşüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan’ın işgali nedeniyle Karabağ’ı terk etmek zorunda kalan Azerbaycanlıların evine dönmesinin ve Azerbaycan ile Nahçıvan arasında bir koridor açmasının önemini vurguladı.

Dağlık Karabağ, bölgesel ihtilaflar ve krizlerde Türkiye-Rusya işbirliğinin çözülmesinin önemini ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, Suriye krizi ruhunun da aynı işbirliğinin yapılması gerektiğini ve burada benzer bir mekanizma kurabileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi