Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdareciler Günü’nde Konuştu: ‘Terörsüz Türkiye İdealine Ulaşacağız’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen İdareciler Günü Programı’nda yaptığı konuşmada, Türk devlet geleneğinin derin köklerine ve adalet üzerine kurulu yönetim anlayışına vurgu yaptı. Erdoğan, devletin millet ile bütünleştiği, vicdan ve merhametin ön planda olduğu bir yönetim anlayışını benimsediklerini ifade etti.
‘Köprüler konumundasınız’
Erdoğan, valiliklerin, milletin sorunlarına çözüm bulma noktasında önemli bir role sahip olduğunu belirterek, valilere halkla iç içe olmaları ve her zaman ulaşılabilir olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, valilerin şehirlerin ihtiyaçlarına göre kaynakları etkin kullanmaları gerektiğini söyledi.
‘Kapılarınızı vatandaşlarımıza açık tutmanızı rica ediyorum’
Erdoğan, mülki idare amirleri olarak valilere düşen sorumlulukların altını çizdi ve onlardan her zaman vatandaşlara açık ve erişilebilir olmalarını istedi. Türkiye’nin zor günler geçirdiğini ancak bu zorlukların üstesinden gelinmesi gerektiğini vurgulayarak, adalet ve eşitlik temelli bir yönetim anlayışının önemini hatırlattı.
’28 Şubat uygulamalarının günümüz Türkiye’sinde yeri yoktur’
Cumhurbaşkanı, geçmişte yaşanan 28 Şubat gibi olayların bir daha yaşanmaması gerektiğini, adaletin ve eşit muamelenin her daim öncelikli olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Suriye’deki gelişmelerin Türkiye’yi doğrudan etkilediğini, bu nedenle bölgesel istikrar için Suriye’nin yeniden yapılanmasına destek olunması gerektiğini dile getirdi.
Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelede kararlı olduğunu ve bu mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Türkiye’nin, terörsüz bir geleceğe ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ve bu süreçte her türlü çabayı göstermeye devam edeceklerini söyledi.
‘Türkiye Yüzyılını, kardeşliğin, kalkınmanın, huzurun yüz yılı yapıncaya kadar sizlerle birlikte canla, başla çalışacağız’
Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin geleceğine yönelik umutlarını ve hedeflerini dile getirerek, yöneticilere büyük sorumluluklar düştüğünü ve bu sorumlulukların bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.