Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Hedefimiz bir an önce yaraları iyileştirmek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Hedefimiz bir an önce yaraları iyileştirmek’
21:00 - Ekim 30 2020 Cuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da bir otelde düzenlenen Türk Keneşi Sağlık Bilimleri Kurulu toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6,6 büyüklüğündeki depremin yaşandığı İzmir ve çevre illere bir an önce iyileşme arzusunu dile getirerek, “Depremde yıkılan binalarda hayatını kaybeden yaralılara Allah’tan rahmet ve acil şifalar diliyorum. Son olarak buraya gelirken ölenlerin sayısı 12, yaralıların sayısı 438 idi ve bunların arasında 5 vatandaşımız ameliyat oldu, 8 vatandaşımız yoğun bakımdaydı. Şu an itibariyle aramalarımız 17 binada devam ediyor “dedi.

“Kurtarma çalışmalarının bir an önce sonuçlandırılması için tüm imkanları seferber ettik”

Bakanlarımıza konuşan Erdoğan, “Devletimiz deprem anından bu yana enkaz altına gömülen vatandaşlarımızı kurtarmak ve şoktan etkilenen herkese yardım etmek için harekete geçti.” Dedi, “Devletimiz etkilenen herkese yardım etmek için harekete geçti. şok “dedi Erdoğan. Kurtarma çalışmalarının bir an önce tamamlanması için tüm imkanları seferber ettik. Binaları hasar gören veya olayın şokunu atlatamayan vatandaşlarımıza yiyecek ve barınma desteği sağlıyoruz. Gerekli kaynaklar derhal sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımıza aktarıldı. Amacımız yaraları bir an önce iyileştirmek. O konuştu.

“Devlet başkanlarıyla görüştük”

Katar Cumhurbaşkanı’nın kendisini aradığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Herhangi bir destek talebi olursa, tüm imkanlarımızla yanınızda olduğumuzu söylediler. Kendilerine teşekkür ettik. Bu arada Yunanistan Başbakanı depremden etkilendiği için aynı şekilde tekrar aradı. Ama içlerinde ölüm yoktu. Ama onlar da etkilendiklerini söylediler. Yardıma ihtiyaçları olursa hazır olduğumuzu söylediler. Şu an söz konusu değiliz ama başımıza bir şey gelirse tüm imkanlarımızla yanınızdayız dedik. Ayrıca Azerbaycan Cumhurbaşkanı aradı, her imkânla yanınızda olduğumuzu söylediler. Ocak ayında meydana gelen Elazığ ve Malatya depremlerinin acıları hala tazeyken, İzmir’den gelen haberler bizi üzdü. Her şokla birlikte ülkemizin deprem kuşağında yaşadığımızı bir kez daha hissediyoruz. Afet ve acil durum müdahalesi için planlar uyguluyoruz. Bina stoğumuzu kentsel dönüşüm projeleriyle yeniliyoruz. İnşallah her gün ülkemizi afetlere hazırlıyoruz ”dedi.

Selim Bayraktar

ALAKALI HABERLER

İzmir’de 6,6 büyüklüğünde deprem!

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi