Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Hedefimiz 2022’nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkarmak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Hedefimiz 2022’nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkarmak’
14:00 - Ağustos 16 2020 Pazar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize programının ikinci gününde dünyaca ünlü Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası’na gitti. Burada bir otelde kahvaltı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra çevresiyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ayder Yaylası’nda kısa bir yürüyüş yaptı. Erdoğan, burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşı karşıya kalırken, küçük bir kıza oyuncak verdi, kucağına aldı ve sevdi. Erdoğan yine yayla kadınlarına Ayder Yaylası’nda yaptıkları işleri anlatırken, onunla fotoğraf çekmek isteyenleri kırmadı.

Daha sonra Ayder Yaylası’nda yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Erdoğan, “Çok çok güzel bir gelişme görüyorum. Hedefimiz 2022 sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkarmak. Yeni Ayder altyapımız ve restoranlarımızla özellikle havalimanının son bulması ile yurt dışına geliş ve gidişler çok daha artacak. Kayak turizmi ile ilgili çalışmalar da devam etmektedir. Tüm bunlarla burada kolektif bir anlayış sağlayacağız ”dedi.

Ayder’deki çalışmaların yoğun ve hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Erdoğan, “Ayder’de çalışmalar yoğun ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Uzungöl ile ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde devam edecek. Yasadışı yapıların ötesinde, bu tam bir işgaldir. Biz de bunlarda ısrar ediyoruz. Kimse üzgün değil, yıkılacaklar. Bu yıkımlarla konut, mağaza veya dükkan haklarını kimseye zarar vermeden bu yapıların inşası ile teslim etmekten asla çekinmeyeceğiz ”dedi.

Erdoğan, açıklamalarının ardından yayla üzerindeki incelemelerine devam etti.

Hasan Fehmi Demir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi