Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü
22:00 - Eylül 22 2020 Salı

Haberleşme Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Makro’dan gelen talep üzerine yapılan toplantıda, Türkiye-Türkiye-bölgesel gelişmeler başta olmak üzere Fransa ve Doğu Akdeniz AB ilişkileri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesinde, Doğu Akdeniz’de Türkiye ve Kıbrıs’ta gerilimin sebebi Bölgedeki meşru hakları görmezden gelen Türkiye, Fransa’nın Yunanistan’ın ve Kıbrıs Rum gerginlik iddialarının maksimalistleri tırmandırdığına işaret ederek mantıklı adımlar atamayacağını söyledi.

Türkiye’nin haklarına göz yummayan, kimseyi yemeyeceğini de vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün sorunun çözümü için diyalog ve işbirliğini her zaman savundukları söyleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerginliğin azaltılması için diplomasi imkanlarından yararlanılması ve sürdürülebilir müzakere süreçlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, tüm sorunları masaya yatırıp çözmek istediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, süreçte Fransa’dan ihtiyatlı ve yapıcı bir tutum beklediklerini belirterek, Türkiye ile Fransa arasında sürekli işleyen mekanizma yararına istişare ve iletişimin olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yaklaşımın ortaya çıkmasını teşvik etmek için Türkiye ile yapıcı diyalog ve işbirliğinin AB Liderleri Zirvesi’nin bölgesel sorunların çözüm olanakları açısından da önemli olduğunu söyledi.

Derya Yetim

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi