Cumhurbaşkanı Erdoğan, FMC toplantısında Arınç ile görüşmesini anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FMC toplantısında Arınç ile görüşmesini anlattı
10:00 - Kasım 25 2020 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Danışma Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını MYK toplantısında personeline anlattı. Erdoğan, “Bugün Arınç’la görüştük. Sözlerimin onu incittiğini söyledi. Ben de ‘bizi daha çok üzdün’ dedim. İstifası bizi üzdü. Başımıza Kürtlerin kanıyla Yasin Börü ve adamları getiriyorsunuz. İnşallah bundan sonra böyle açıklamalarda bulunmayacaktır. “Ayrıca açıklamasını doğru bulmadığımı da ilettim.” Bunun üzerine personel, AK Parti tabanından Bülent Arınç’ın sözlerine tepki geldiğini ancak istifasının memnuniyetle karşılandığını belirtti.

“Doğru söylemlerimizi anlamadı”

MYK gündemindeki bir diğer önemli konu da eski milletvekili Mehmet İhsan Arslan’ın oybirliğiyle MYK’ya sevkiydi. Mehmet İhsan Arslan’ın bir basın kuruluşuna verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan, kitabında yer alan “AK Parti’nin milliyetçi bagajı yoktu, Kürt kanı yoktu” sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan, “Bu çok ağır bir kelime. Ellerimiz kan içinde mi? Elinin kanlı olduğunu söylemek doğru olmaz. Kürtleri değil teröristleri bombalıyoruz. Kürtlerle bir sorunumuz yok. Bu röportajdaki sözleri, haklı açıklamalarımızı anlamadığını gösteriyor. Kürtleri asla bombalamadık ”dedi.

“REFORMLARDA TAAHHÜDÜMÜZ DEVAM EDECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanlığı ve partisinde yürütülen reform çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, “Her zaman reform yaptık. Bu reformlarda hep kararlı olduk, kararlılığımız devam edecek ”dedi.

EBRU KARATOSUN- TÜRKİYE GAZETESİ

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi