Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Faiz her geçen ay inmeye devam edecek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Faiz her geçen ay inmeye devam edecek’
17:00 - Ekim 8 2022 Cumartesi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Bu ne muhteşem bir katılım, Balıkesir bugün bir başka gümbür gümbür nereye yürüyor 2023’e yürüyor. Sandıkları patlatmaya var mıyız? Sandıklardan inşallah Cumhur İttifakı ile yürümeye var mıyız? Bugün önce toplu açılış törenimizi gerçekleştirecek ve ardından da partimizin genişletilmiş il toplantısına katılacağız. Bugün yatırım bedeli 37 milyar lirayı geçen projelerin açılışını yapıyoruz. Biz yola çıkarken ne dedik 4 ara başlık, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. Bunlardan sonra ulaşım, tarım, dış politika ile güçlendirdik. Durmak yok yola devam, çalışacağız, üreteceğiz, istihdam sağlayacağız ve ihracatımızı patlatacağız. Biz göreve geldiğimizde 30 milyar dolarlık bir ihracatımız varken artık 250 milyar dolara çıktı. Burası kasaba devleti değil, Türkiye. 6’lı masa bundan anlamaz, onlar daha adaylarını bulamadılar.

Kardeşlerim Balıkesir’imiz nereden nereye geldiğini ifade edebilmek için şehrimize kazandırdığımız eserleri de hatırlatmak istiyorum. 50 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Eğitimde 448 adet yeni derslik kazandırdık, 2. devlet üniversitesini kurduk. 37 adet spor tesisi inşa ettik. Sağlıkta 234 yataklı 32 hastane ile birlikte 78 sağlık tesisi yaptık. Sosyal yardımlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 4 milyar lira kaynak tahsis ettik. Biz vatandaşımızı sokakta bırakmadık, her zaman yanlarında olduk. TOKİ kanalıyla 11 bin 814 konut projesini tarihe geçirdik. Balıkesir’de toplam 3 bin 900 konut inşa edeceğiz, projemize şuana kadar Balıkesirli vatandaşlarımız tarafından 242 bin başvuru yapıldı.

Balıkesirli çiftçilerimize 4,6 milyar lira tarımsal destek verdik. Bay Kemal diyor ki çiftçiler aç, çiftçilere bir şey verilmedi. Ben rakam veriyorum.

Karadeniz’de artık sondaj gemilerimiz var mı? Eskiden nereden böyle sondaj geminiz olacak. İki tane de sismik araştırma gemimiz var. Doğal gazımızı çıkardığımız andan itibaren Türkiye’nin nereye varacağını anlayın. Ülkemizi güçlendirecek ne varsa hepsini azimle yürütüyoruz. En büyük sorunumuz, enflasyonun insanlarımızın günlük hayatlarında açtığı sıkıntılardır. Esasen enflasyon tüm dünyanın sorunudur. Hayat pahalılığı konusunda gözümüzü kapatmadık, yük paylaşan bir anlayışla tartışma erdemini ortaya koyduk. İnsanlarımızın kayıplarını telafi edecek tedbirleri alıyoruz. Bu erdemden yoksun belli kesimler ortalığı yaygaraya vermeye çalışıyor. Birileri de devleti ve milleti soymaya kalkışıyor. Hükümete geldiğimizden beri vesayet güçleriyle mücadele ettik.

Yaptığımız yüksek ücret artışlarıyla herkesin yanında yer aldık. Göreve geldiğimizde neydi burs 45 liracıktı. Şimdi burs 850 lira oldu ve doktora öğrencilerininki asgari ücrete çıktı. İnşallah yılbaşında tüm bu kesimlerin durumlarını tekrar düzenleyerek refah kayıplarını telafi edecek adımlar atacağız. Türkiye güçlü bir ülkedir. Bu ülkeye yaptığımız en büyük hizmetlerden biri kamu mali dengesindeki bozulmalara izin vermeyişimiz olmuştur.

Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece, faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin.

Yurtlarımız şu anda ihtiyacı karşılayacak noktada. 850 bin öğrenci kapasiteli Türkiye genelinde yurtlarımız var. Hani diyorlardı ya 1 yılda yaparız, Bay Kemal hiçbir şey yapamazsın. Sen SSK’yı duman ettin, mahvettin. Savaş Ay’ın programında hastanelerde rehine alınan hastalarımız vardı. Kimdi SSK’nın başında, Bay Kemal. Bundan bir şey olmaz. Biz bu ülkeyi 15 seçimdir seçim kazanamayan Bay Kemal’e inanmadığı için yol açmıyor.

 

 

 

 

 

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi