Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Emeklilere 12,4 milyon lira bayram bonusu ödediğimiz altıncı sefer”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Emeklilere 12,4 milyon lira bayram bonusu ödediğimiz altıncı sefer”
20:00 - Temmuz 27 2020 Pazartesi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nden sonra kameralarla karşılaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık alım fiyatlarını açıkladı. Emeklilik, sakatlık ve öğrencilere tatilden önce ödeme yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tatilde altıncı kez 12,4 milyon Türk lirası bayram bonusu ödüyoruz. Şimdiye kadar ödediğimiz tatil bonusu miktarı, muhalefet tepesinin akılda tutması gereken 64,2 milyar lira. Ayrıca tatil için beklemeden engelli ve yaşlı pansiyonlarını ve evde bakım ücretlerini hesaplara yatırıyoruz. Ayrıca yüksek öğrenim öğrencilerimizin bayram öncesi kredi ve burs ödemelerini tamamlayacağız. Bu kapsamda 1 milyon 55 bin öğrenciye 603 milyon liranın üzerinde ödeme yapacağız. Biliyorsunuz, memurun maaşını ödeyemeyen insanlar vardı, şimdi karşı çıkıyorlar. ”

Çiftçilerin alın teri haklarını vermek için destek vermeye devam ettiklerinin altını çizerek, TMO’nun alım fiyatlarının da tatmin edici seviyelerde gerçekleştiğinin altını çizen Erdoğan, “Tahıl ve bakliyat ve çay alımlarının fiyatlarını açıkladık ve bugün Ülkemizin önemli üretim kalemlerinden biri olan fındık alım fiyatlarını belirledi. . Geçen yıl, TMO 16.5-17 liralık fiyata almaya başladı. Bu politikaya girme eğilimi gösteren fındık fiyatları sezonda yaklaşık 18-20 lira yükseldi, böylece üretici terinin fiyatını alabildi. Fındık ihracat fiyatı kilogram başına 5,8 dolardan 6,72 dolara yükselirken, ülkemiz 300 milyon dolar daha kazandı. Toplam fındık ihracatımız 2.2 milyar $ ‘ı buldu. Bu rakamları bilmeyenler ve ne demek istediklerini anlamayanlar, milletimizi sürekli yanlış veya yanlış bilgi ile karıştırmak için sürekli mücadele ediyorlar. İster cehaletten isterse kötü niyetten kaynaklanıyor olsun, bu tür yanılsamaları bir kenara bırakırız. ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık fiyatlarını şu şekilde açıkladı:

“Yüzde 50 sağlam iç mekana dayanarak, TMO’nun Giresun kaliteli kabuklu fındık için satın alma fiyatı 22,5 lira. Levant kabuklu fındık için bu fiyat kilogram başına 22 pounddur. Buna ek olarak, yüksek verime sahip fındıkların teslimatında, bölgeye dayalı dizel tabanlı destek olarak kilogram başına ortalama 1 lira ve kilogram başına 2 lira ödüyoruz. Böylece, fındık üreticisinin kazancını kilogram olarak 25 ila 25,5 liraya çıkarıyoruz. Muhalefet, sayıları iyi belirler, iftiraya dönmez. ”

Derya Yetim

#Sondakika “Yükseköğretim öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerini tamamlayacağız. 1 milyon 55 bin öğrenciye 603 milyon liranın üzerinde ödeme yapacağız.” Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yükseköğretim öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerini tamamlayacağız. 1 milyon 55 bin öğrenciye 603 milyon liranın üzerinde ödeme yapacağız.”

https://bit.ly/2bd62dg

#Sondakika Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yükseköğretim öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerini tamamlayacağız. 1 milyon 55 bin öğrenciye 603 milyon liranın üzerinde ödeme yapacağız.”

https://bit.ly/2BD62DG#Sondakika Başkan Erdoğan: “Yükseköğretim öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerini tamamlayacağız. 1 milyon 55 bin öğrenciye 603 milyon liranın üzerinde ödeme yapacağız.”

https://bit.ly/2bd62dg

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi