Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’daki açılışa video konferans yöntemiyle katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’daki açılışa video konferans yöntemiyle katıldı
17:00 - Ocak 9 2021 Cumartesi

Diyarbakır’da Devegeçidi Köprüsü ve bağlantı yolları açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüntülü konferans yöntemiyle açılışa katıldı.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronat, Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, kamu kurumu müdürleri , parti üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile video konferansa katılan Elazığ-Diyarbakır-Ergani, karayolu köprüsü ve bağlantı yolunda Devegeçi oldu Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu köprü ve bağlantı yolları sayesinde Diyarbakır ve Elazığ başta olmak üzere bölgemizdeki tüm şehirlerarası ulaşım daha kolay, daha konforlu ve daha hızlı hale gelecektir. Özellikle Eğil kavşağında trafiği kesintisiz ve güvenli hale getiren bu proje ile önemli ölçüde zaman ve yakıt tasarrufu sağlanacaktır. Geçtiğimiz haftalarda Kömürhan Köprüsü’nden Gölbaşı geçişine, Ankara-Niğde karayolundan Kuzey Marmara karayolunun çeşitli kesimlerine kadar birçok ulaşım yatırımını hizmete sunduk ”dedi.

“Ülkemizi hedeflerine ulaştıracak zemini inşa ediyoruz”

Dün uydudan uzaya fırlatılan milli helikopter motorları ile birçok kritik projeyi bu dönemde sonuçlandırdıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu proje ile Türkiye’nin kalkınma altyapısı sürekli gelişiyor, ülkemizin hedeflerine ulaşmak için zeminde inşa ediyoruz. Sağlık hizmetlerinden destek programlarına kadar her konuda herkesin örnek aldığı eserler … Dünyanın birçok yamayla boğuştuğu, Türkiye’deki siyasi ve sosyal kaosa, kalkınma gündemlerinden ödün vermeden virüs salgını sorununa doğru ilerlediği bir dönemde koroyu övün. Bu fotoğraftan rahatsız olanların çıkması … Nitekim rutin randevuyu üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri takip ediyoruz.Ön planda terör örgütü mensuplarının yaptıkları bu eylemlerin ile hiçbir ilgisi yok demokrasi, hak arayışı ve düşünce ve ifade özgürlüğü. d bu filmi 18 yılda 100 kez. Bu kirli senaryonun aktörlerini vesayet dayatmalarını destekleyen gördük. Cumhuriyet mitinglerinde darbe çağrısında bulunduğunu gördük. Kalplerimizi damgalayan cinayetleri sömürdüklerini gördük. Gezi olayları sırasında esnafların mallarını yağmaladığını gördük. Valide Sultan Camii’ni işgal ederken bira kutularıyla orada nasıl bir işgal hareketi yaptıklarını da gördük. Dolmabahçe’de Başbakanlık bürosuna bir kanal açarak görüntüleri nasıl sergilediklerini gördük. Ayrılıkçı terör örgütüne destek verdiğini gördük. 6-8 Ekim olaylarında halkımız sokakta katledilirken katillerin alkışladıklarını gördük. 17-25 güvenlik-yargı darbe girişimi sırasında FETÖ’nün trompet verdiğini gördük. 15 Temmuz darbe girişiminde tanklardan kaçarken, evinden televizyonda sonucu beklerken gördük. Sınır ötesi operasyonlarımızda bizi cepheye malzeme taşırken gördük. Ülkenin ve milletin en yüksek hayrına hiçbir Türkiye karşıtı destek vermeyenlerin her saldırının yanında bir iş gördük. Kısacası milletimizle birlikte onları her filmin senaryolarında, vesayet, darbeciler, terör örgütleri, vatanımızı diz çöktürmek isteyenler saflarında gördük. Dünyada ve Türkiye’de her şey değişti, herkes değişti, bu modası geçmiş zihniyet tek bir siteye güveniyor. İlerleyemedikleri için ülkeyi geri döndürme hesaplamaları ve çabaları içindedirler. Ülkeye ve millete hizmet arayışında ve hatta eylem biçiminde kendini geliştirmeyi, yenilik yapamayacak kadar tembel ve dar görüşlü bir zihniyetimiz var. Yine de Türkiye bugünkü seviyesine gelmiştir. Bunlara rağmen 2023 hedeflerine ulaşacak. Yine de 2053 vizyonunu gerçekleştirecek. Türkiye, her zaman söylediğimiz gibi devam etmenin büyük ve güçlü bir yolunu tutmuyor. “Dedi.

“Ülkemize karşı çifte standart seti yeniden su yüzüne çıktı”

Türkiye’nin son günlerde Avrupa ve Amerika’da yaşanan pek çok olaya karşı çifte standartlar sergilediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türkiye’yi hak ve özgürlükleri kısıtlamakla, demokrasiyi kısıtlamakla ve uyguladığımızı akıllıca takip etmemekle suçlayarak karşı karşıya kaldığımız ilk tehditlerde ne kadar ağır tedbirler var. Ülkemizde en çok hukuki açıdan ihlal ediliyor, sansürün en ilkel örneklerine imza atmaya başladı.Aynı ülkeler toplumu rahatsız eden devletin işleyişini, marjinalleşenlerin eylemlerini bastırmaya çalışıyorlar. Orantısız sert müdahalelerle hukuka karşı saldırı Terörizmin en ufak bir imasına bile tahammül etmeyenler, terör örgütü ile mücadelemizi yıllardır engellemeye çalışmışlardır.Bunun örneklerini Fransa’da birkaç gördük. Amerika’da son zamanlarda yaşanan olaylarda da benzer tepkilere tanık olduk.Tüm bu gelişmeler Batı dünyasını kendisini samimi bir görüşe tabi tutmaya zorluyor. Demokrasi, haklar ve özgürlükler hakkında eleştiri. Bu özeleştiri yapılmazsa veya geçmişte gördüğümüz gibi kişinin kendi hatalarını haklı çıkarma anlayışı devam ederse dünya yeni bir yol ayrımına gelmiştir. Tüm insanlığı kucaklayacak ve köken, renk, inanç, kültür gibi ayrımların üzerine çıkacak yeni ortak değerlere daha fazla ihtiyaç duyulacaktır. “

“Milletimiz arasında anlaşmazlığa düşmeye çalışanlarını hep hayal kırıklığına uğrattık.”

Salgınla yeniden kurulması kaçınılmaz hale gelen küresel siyasi ve ekonomik düzenin bu çerçevede şekillenmesi yönündeki umudunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu yaklaşım, insanlığı ancak son yüzyılda yüz milyonlarca insanın hayatına mal olan çatışmalarda koruyabilecek tek çıkış yolu. Bölgede ve dünyada yaptığımız çalışmaların yanı sıra Türkiye’nin de bu yaklaşım fikrinin şampiyonu rolü, hem sahada fiilen hayata geçirme çabası içerisindedir. Başta BM olmak üzere tüm uluslararası platformlarda gerçekleştirdiğimiz tüm ikili görüşmelerde bu görüşleri meslektaşlarımızla paylaşıyoruz. Eski uygarlık birikimimiz, binlerce yıllık devlet geleneğimiz ve birçok renkle zenginleşen kültürel tabanımızla bu umudu insanlığa verebileceğimiz bir yerde olduğumuza inanıyorum. Ülkemizin bu tarihi fırsatını kendisi ve tüm dostları için başarıya ulaştırmanın temel koşulu, millet olarak birlik ve beraberliğimizi sağlam bir şekilde korumamızdır. Milletimizin arasını bozmaya çalışan, birliğimizi ve kardeşliğimizi acımasız siyasi hesaplamalarla veya marjinal saplantılarla saldıranlara hep hayal kırıklığına uğradık. İnşallah kritik bir dönem noktası olan 2023 döneminde 83 milyonu tek yürekle vurarak bu güzel fotoğrafa devam edeceğiz. Halk İttifakı olarak hizmet ve çalışma politikasından ödün vermeden birlik ve dayanışma içinde attığımız her adım bizi hedeflerimize yaklaştıracaktır. Devegeçidi Köprüsü ve bağlantı yollarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. “

“Diyarbakır’ın bölünmüş karayolu uzunluğunu 44 kilometreden 448 kilometreye 10 kat artırdık”

Sonrasında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sevgiyle bulundukları bu güzel ülkenin doğusu, batısı, dağ ve ovası arasındaki kalkınma farklarını ortadan kaldıracak projeleri birer birer tamamladıklarını söyledi. 18 yıldır bağlı. Bakan Karaismailoğlu, “Yolların akarsular gibi kesiştiği her yerde medeniyet, iş ve yiyecek getirdiğine gururla tanık oluyoruz. Halkımızın hayatına dokunan ulaşım ve iletişim projelerimizle tarım, sanayi ve ihracatımıza destek oluyoruz. Bugün açmış olduğumuz projemiz, bütüncül gelişim açısından bölgemiz için büyük kazanca dönüşecek adımlarımızdan biridir. Başkanım, Diyarbakır-Ergani Yolu üzerinde bugün açtığımız Diyarbakır’ı Elazığ’a bağlayan Devegeçidi Vadisi’ne yaptığımız köprü bölünmüş yol standardında ve 1.142 metre uzunluğundadır. Projemiz bağlantı yolları ile 3 bin metreye ulaşıyor. Vadideki mevcut tarihi köprüleri korurken inşa ettiğimiz Deevegeçidi vadisini bir köprü geçişi ile geçip Eğil yoluna bağlıyoruz. Bağlantı yollarının tamamlanmasıyla Eğil kavşağındaki trafik daha güvenli ve kesintisiz bir şekilde sağlanacaktır. Proje ile Diyarbakır’ın kuzeye açılan kapısı olan Ergani-Elazığ yolunda artık güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebileceğiz. Vadideki yüksek yamaçlar köprü ile iyileştirildi. Zaman ve yakıttan tasarruf ederken, bakım ve onarım maliyetlerinden de tasarruf edilirken egzoz gazı emisyonu azaldı. Cumhurbaşkanı, son 18 yıldır, Peygamberlerin ve sahabelerin şehri Dicle Nehri üzerine kurulu Diyarbakır’ın kaderini değiştiren büyük yatırımlar üzerinde yürüyoruz. Diyarbakır’ın bölünmüş yolunun uzunluğunu 44 kilometreden 448 kilometreye 10 kat artırdık. Şehir genelinde devam eden 10 otoyol projesi ile 214 kilometreden fazla inşa etmiş olacağız. İnsan, yük ve veri taşımacılığında ulaştığımız aşama, kültürel gelişimimizi destekleyerek sanayimizi, tarımımızı ve turizmi daha parlak bir geleceğe taşıyacaktır. Şanlı bayrağımızın altında yerel ve ulusal kaynaklarla beslenen güçlü bir ekonomi, sonsuza kadar bağımsızlığımızın ve sosyal barışımızın teminatı olacaktır. Devegiçi Köprüsü bağlantı yollarının yapımında emeği geçen müteahhitten tedarikçiye, mühendise kadar tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Projemizin hayırlı ve hayırlı olmasını diliyorum ”.

Konuşmaların ardından Devegiçi Köprüsü bağlantı yolları açıldı.

Rıdvan Kılıç – Murat Başal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi