Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden görüşmesinin detaylarını anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden görüşmesinin detaylarını anlattı
14:00 - Haziran 17 2021 Perşembe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. NATO Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmeye ilişkin de konuşan Erdoğan, “”Biden’a Türkiye olarak gerek F-35, gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin dedim”  şeklinde konuştu.

Afganistan’da sürdürülebilir bir huzur ortamının tesisi için her türlü katkıyı vermeye devam edileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD’nin Afganistan’dan çekilme kararı sonrasında, Türkiye burada çok daha fazla sorumluluk alabilir. Afganistan’daki bütün tarafların ve bölge ülkelerinin yapıcı katkılarıyla barış sürecini kalıcı hale getireceğimize inanıyorum” dedi.

‘Ne büyük bir yanlış yaptıkları er ya da geç anlayacaklar’

Terör örgütlerini destekleyenler, onlara cesaret verenler, ne büyük bir yanlış yaptıkları er ya da geç anlayacaklar diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben şuna inanıyorum; biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Bu işin başka yolu yok. Biz güvenlik güçlerimize inanıyoruz, güveniyoruz. Ve güçlüyüz elhamdülillah. Bunu Libya’da ispat ettik, Suriye’de ispat ettik, burada ispat ettik. Bundan sonra da ispat etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi