Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi’nde açıklamalarda bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi’nde açıklamalarda bulunuyor
17:12 - Nisan 30 2023 Pazar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Sevgili Ankaralılar, geleceğimizin teminatı kıymetli gençler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Milli mücadelenin başkentinin tüm seymenlerine, yiğitlerine selamlarımı gönderiyorum. Şu muhteşem kalabalığa hamd olsun. Dün İzmir de böyleydi. Yüz binler geliyor… 14 Mayıs’ın müjdesini veriyor. Burası sıradan bir yer değil.

Ata ocağım Rize ise, doğup büyüdüğüm yer İstanbul ise ülkeme ve milletime aşkla hizmet ettiğim yer de Ankara’dır.

Bu şehir medeniyet pınarının membağı olan yerdir. Biz 21 yıllık Ankaralı olarak bozkırın ortasındaki bu şehri taşı, toprağı, her şeyi ile seviyoruz. Her mücadelemizde yanımızda olan Ankara’nın kadir şinas insanlarına şükranlarımı sunuyorum.

CHP’Yİ TANIMAK İSTİYORSANIZ 3 KELİME YETER

Gelirken bir bilboard gördüm, Ankara daha iyi hizmete layık diyor. Dün baktım İzmir’de de bay bay Kemal bunu yazmış İzmir’e iyi hizmete geliyoruz diyor. İstanbul için de aynı şeyi söylüyor. İstanbul’a Ankara’ya 4 yılda ne yaptınız. İzmir bir yağmur görmesin. CHP’yi tanımak istiyorsanız 3 kelime yeter. Çöp, çukur, çamur… İstanbul’u bunlardan bu kardeşiniz kurtardı. Çöp dağlarından, çukurlardan kurtardık. Hepsini geç susuzluktan kurtardık. Ankara’yı da susuzluktan kurtardık. Bunları bilmeyenlere hatırlatmak şart.

Yalan dersi almak istiyorsanız bay bay Kemal’in yazıhanesine uğrayın. 14 Mayıs’ta benim milletim bunları siyasi mevta yapacak.

BUNLARDA YALANDAN BAŞKA BİR ŞEY BULAMAZSIN

Başkent’in havalimanını kim yaptı, biz. Bu yolları kim yaptı? Ankara’daki metroları kim yaptı? İstanbul, İzmir öyle değil mi? Bunlarda yalandan başka bir şey bulamazsınız. Yalanın en önemli mihmandarı kimdi biliyor musunuz; bay bay Kemal. Yalan dersi almak istiyorsanız yazıhanesine müracaat edin. 14 Mayıs’ta benim milletim bunlara siyasi mevta yapacak, sandıklara sahip çıkacağız.

DUALARA LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız hafif rahatsızlıkta, dünyanın ve ülkemizin dört bir yanı gibi Ankara’nın her mahallesinden, her hanesinden yükselen dualara layık olmaya çalışıyoruz.

ANKARA DİZ ÇÖKMEDİ

Ankara Milli Mücadele’de asla korkmadı, diz çökmedi. Bunun için Ankara ne vesayete, ne teröre, ne darbeye teslim oldu. Şehrin üzerinde ölüm saçan uçaklar gezerken Ankara dimdik ayakta durdu. Ankara’nın her yeri, özgürlüğü için direndi.

ŞİMDİ 9’LU MASA OLDU

FETO şimdi bay bay Kemal ile beraber. Önceden almamışlardı sonradan HDP’yi de yanlarına kattılar. Önce 6’lı masaydı, sonra 7’li oldu, şimdi 9’lu masa oldu. Bay bay Kemal bu da yetmeyecek size. Sen onlarla yürü bizim yanımızda millet var, cumhur var.

ANKARA YENİ BİR DESTAN YAZMAYA HAZIRLANIYOR

Ankara, alçaklar karşısında asla diz çökmedi. Kanlı gar saldırısıyla oynanmak istenen kirli oyunu bozan da yine Ankara oldu. Şimdi Ankara yeni bir destan yazmaya hazırlanıyor.

BİZ GÖREVDEYKEN SELO ÇIKAMAZ

Diyarbakır’da Yasin Börüleri şehit edenler bunlar değil mi? Kürt kardeşlerimi sokağa döküp 51 kardeşimin ölümüne sebep olanlar bunlar değil mi? Ne diyorlar; ‘Selo’yu çıkaracağız.’ Düşünün oradan Öcalan çıkacak, görevi buna verecek. Biz görevde olduğumuz sürece ne Selo çıkabilir ne evlat katili çıkabilir. Cezasını çekecek.

PKK UZANTILARIYLA PAZARLIKLARA OTURDULAR

Bunların gözlerini öyle bir hırs bürümüş ki PKK mensuplarının siyasi uzantılarıyla pazarlıklara oturdular. Bay bay Kemal var, Meral Hanım var, HDP var, Davutoğlusu var, Bebecan’ı var, Ankara Büyükşehir, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlarını konuşmak yersiz, onlar da var. Önce Allah’a sonra milletime inanıyorum.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi