Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da
20:00 - Ekim 26 2021 Salı

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in konuşmalarından satır başları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortak basın toplantısı düzenleyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Füzuli Havalimanın açılışında beraber katılmamız, birliğimizi ve kardeşliğimizi gösteriyor” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “İşgalden kurtarılan topraklardaki imar işlerinde birlikte omuz omuza ilerliyoruz” ifadelerini kullanarak, “Zengilan’da Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının beraber seslenmesi tarihte yerini alacaktır” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Savaşın ilk anlarından son anlarına kadar Türkiye Azerbaycan’ın yanında olmuştur. Türkiye bütün dünyaya Azerbaycan’ın yanında olduğunu beyan etmiştir” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Bütün Türk dünyası için Recep Tayyip Erdoğan faktörü, en önemli faktörlerden biridir” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Zengezur koridoru bütün Türk dünyasını birleştirecek” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Burada faaliyet gösteren Türk şirketlerine teşekkür etmek istiyorum. Onlar sayesinde yollar, tüneller ve projeleri gerçekleştiriliyor” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Füzuli’de yapılan imar çalışmalarına değinerek, “Bölgenin imarından alınan mesafe gurur ve umut vericidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye olarak Azerbaycan’a destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz bölgede kalıcı barış ve kapsamlı normalleşmeden yanayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ermenistan’ın Azerbaycan‘la sorunlarını çözme yönünde samimi bir irade sergilemesi gerekiyor. Eğer Azerbaycan’la samimi bir irade ortaya koyması halinde Türkiye’nin Ermenistan‘la olan ilişkilerinin de normalleşmesinin önünde bir engel kalmayacak” dedi.

 

İLGİLİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi