Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Aşı olacağımı duyurdum. Tüm vatandaşlarımı bu duyarlılığa davet ediyorum. ‘

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Aşı olacağımı duyurdum. Tüm vatandaşlarımı bu duyarlılığa davet ediyorum. ‘
15:00 - Aralık 25 2020 Cuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, “Doktor olarak kendi danışmanlarım, profesör danışmanlarım, sağlık kurumları ve bunun yanında bakanım var. Onlardan edindiğim bilgilerden Çin’den 50 milyon doz gelecek. İlk etapta 4 buçuk 5 milyon gelecek. Sağlık personeli ile aşılama sürecini başlatacağız. Ayasofya-i Kebîr Cami-i Şerîfi’den ayrıldıktan sonra bir Cuma günü aşı olacağımı duyurdum.

Tüm vatandaşlarımı bu duyarlılığa davet ediyorum. Bu işin uzmanları doktorlarımızdır. Öğretmenlerimiz bu alanda konuşmalı. Virüsle gerçekten savaşırken herhangi bir anlaşmazlık ve sorun çıkarmadan kimsenin aklına virüs koymamalıyız. Aşıyı tüm arkadaşlarımızla birlikte yaptıracağız. Bu aşı ile bu sıkıntıya karşı en iyi şekilde mücadele etmek dileğimiz. Önce Çin var, sonra Almanya var. “Süreci iki ülkeden aşılarla yürüteceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşı kutlamalarıyla ilgili olarak, “Yılbaşı eğlencesi için böyle şeylere izin vermiyoruz. Gerekeni yapacağız. O zaman bak, devletin nerede olduğunu söyleyecekler, devlet önlem almadı. İstihbaratımız önlem alacak, bu çalışmalar ele alınacak ”dedi.

İsrail ile ilişkiler konusunda Erdoğan, “İsrail ile ilişkilerimiz tamamen kesilmiş değil. En tepedeki insanlarla sorun yaşıyoruz. Bunlarla ilgili bir sorun olmasa İsrail ile ilişkiler farklı olabilirdi. Filistin bizim kırmızı çizgimizdir. İsrail’in tavrını kabul edemeyiz. Bu, adalet ve toprak bütünlüğü anlayışımıza uymuyor. Uzaklaştığımız nokta budur. İsrail ile daha iyi ilişkiler kurmak istiyor ”.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi