Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Amasya Çevre Yolu’nu açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Amasya Çevre Yolu’nu açtı
17:12 - Temmuz 25 2020 Cumartesi

Amasya Çevre Yolu, video konferansın açılış törenine katılarak yaptığı açıklamada Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Rexhep, “Türkiye’nin attığı adımlara karşı ülkemizin başarısızlık sebebi olan sahadaki varlığını yüksek sesle protesto etti Her alan için büyük kazançlar elde ettik. Kursu biz ödedik. Ama bu ulus fiyatı ödemekten korkmuyor. Burada açıkça uyarıyoruz: Ödediğimiz fiyatları karşılıyorsanız, lütfen dışarı çıkın. ”

Konuşmasında Amasya Çevre Yolu’na dokunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Keşke Amasya Çevre Yolumuzun ülkemize ve şehrimize olmasını diliyorum.

Bu proje, şehir içinden geçen şehirlerarası araç trafiğini tamamen şehir dışına çıkarıyor. Uzunluğu 11,3 kilometre olan Amasya Çevre Yolu, şehirler arasındaki geçiş mesafesini de 2 km kısaltmaktadır. Daha önce yaklaşık 30 dakika süren bu rota artık 7-8 dakika içinde ele alınabiliyor. Bu şekilde zaman ve akaryakıttan yıllık 110 milyon tasarruf sağlanacak. ”

Bakan Karaismailoğlu ile 17 yıl süren bir özlemin sona erdiğini belirterek, “Çevre yolunun hem rahatlayıp Amasya trafiğine ekonomik katkı yapacağı” dedi.

Türkiye’nin doğu, kuzey, batı, güney çok önemli bakanları Karaismailoğlu da özel çalışmalarda bulunduğunu belirterek, “Amasya da bunlardan en önemlisi. Amasya’da çok önemli devam eden projelerimiz var. AK Parti hükümeti yatırım yaptığımız dönemde Amasya 5 milyar “Yatırımlarımız hiç bitmeyecek, devam edecek. Amacımız, tüm milletimiz Amasya’ya yaşam konforunu ve yaşam standartlarını yükseltmek ”dedi.

Açılış şeridi kesildikten sonra Bakan Karaismailoğlu çevre yolunu kendi aracıyla gezdi. Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Milletvekilleri Hasan Çilez ve Levent Karahocagil de araca dahil edildi.

Açılışın ardından Bakan Karaismailoğlu sırasıyla Amasya Valiliği, Amasya Belediyesi ve AK Parti İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ferhat Tutak

AMASYA (İHA) –

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi