Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altay tankının TSK’ya teslim töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altay tankının TSK’ya teslim töreninde konuştu
20:00 - Nisan 23 2023 Pazar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Sevgili Sakaryalılar, Savunma sanayimizin değerli çalışanları, hepinizi selamlıyorum. Bugün son günü idrak ettiğimiz Ramazan Bayramı’nızı tebrik diyorum. Akyazı’da bugün farklı törenler mi desem kutlamalar mı desem… siyasetin böyle bir özelliği var selam vermeden çıkmanın faturası ağır çıkar. Bugün bu Altay tankının teslim edilmesi bize ayrı bir güzellik kattı. Öncellikle bu tören vesilesiyle tüm şehitlerimiz Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere şükranla yad ediyorum. Bugün bir başka gurur verici projemizin; Altay tankının test için teslim törenini yapıyoruz.

Şimdiye kadar bu kapsamda pek çok araç ürettik. Çok sayıda aracın üretimini başarıyla geliştirdik. Yine fırtına obüslerini ordumuzun hizmetine sunduk. Çok geniş bir yelpazede ürün gamına sahip olduk. Bunlarla birlikte araçlarımızdaki silah sistemlerini anti tank mühimmatlarını üretiyoruz. Kara aracı alanında çok şükür tüm ihtiyaçlarımız karşılar hale geldik. Bunula da yetinmiyor dost ve müttefik ülkelere destek oluyoruz. Çatışma bölgesinde sınan araçlarımız başarılı olmuştur. Değerli arkadaşlar yeni Altay Tankı ile savunma sanayisi atılımları geliştirmeyi amaçlıyoruz. Diğer savunma projeleri gibi pek çok zorlukla karşılaştık. Projemiz engellenmeye çalışıldı. Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen pes etmedik. Daha iyisini için canla başla çalıştık. Bilhassa mühendislerimiz büyük emek harcadılar. Yerli ve milli alt sistemler tasarladılar. Birçok yeni sistemi tankımıza entegre ettiler. Ortaya yeni Altay çıktı.

Beka kabiliyetinin de güçlendirdik. Yeni Altay 3. nesilden de öte bir hâle geldi. Ordumuz tarafında testleri tamamlandıktan hemen sonra seri üretime başlayacağız. Diğer yandan Arifiye fabrikasıyla ilgili hani diyorlar ya ‘Katar’a sattılar.’ Burada yüzde 51’i bize aittir, yüzde 49 Katar’a aittir. bunu bilmeden yalan üstüne yalanla engel olamaya çalıştılar. Arifiye tesislerinde 400 beygir ilk yerli ve milli motorların üretim çalışmalarına başladık. İnşallah altay’ı yerli motor ile envanterde alacağız. Yeni Altay Tankı’nın bu coğrafyada görev yapacağına inanıyorum. Projede emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Yeni Altay’ların ülkemize milletimize hayırlı olması diliyorum.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi