Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Leyen ile video konferans düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Leyen ile video konferans düzenledi
21:12 - Ocak 9 2021 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı görüşmede, AB’nin Türkiye gündemindeki öncelikli tutumunu ve Türkiye’nin geleceğini Avrupa’da gördüklerini ifade etti. Yeni yılda AB ile ilişkilerde yeni bir sayfa açmak istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı AB üyelerinin ürettiği kaprisler ve yapay sorunlar nedeniyle 2020’nin yeterince değerlendirilemediğini, bu durumun böyle olmadığını ifade etti. sadece ilişkilerin geleceği açısından değil, aynı zamanda geniş ortak coğrafya açısından da sürdürülebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye – En önemli aracın 18 Mart’ta Uzlaşı güncellemesinin AB ilişkilerinde olumlu bir gündem için ilk aşamada kullanılacağını açıklayarak 2021 göç alanında yeni işbirlikleri için verimli bir ortam sunacağına işaret etti.

Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti hükmü ve üyelik Erdoğan Cumhurbaşkanı, karşılıklı güveni yeniden tesis etmek için müzakerelerde adımların atılması gerektiğini, istişare mekanizmalarının yeniden işletilmesi, diğer müzakerelerde bulunan adayların, Türkiye, ayrımcı eylemlere ve söylemlere son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile düzenli olarak yaptığı görüşmede, Türkiye-AB zirvesinin üst düzey diyalog toplantılarına yeniden başlamasının faydasını gördüğünü söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi