Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘2023, Cumhuriyet İttifakı’nın zafer yılı olacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘2023, Cumhuriyet İttifakı’nın zafer yılı olacak’
16:00 - Aralık 19 2020 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy-Akyazı etabının açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Yılların alışkanlıklarını yurtiçi ve yurtdışında değiştirmek mümkün değil. Her yöntemi kullanarak ülkemizi engellemeye çalıştılar. Şükürler olsun şimdiye kadar başaramadılar.” mücadeleyi zafere taşıdık. “

“Ülkede hızlı ulaşım olmazsa ne gelişme ne de refah olur.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Projede bugüne kadar hizmete giren yolların toplam uzunluğu 389 kilometreye ulaştı. 2016 yılında Odayeri-Paşaköy ile başlayan bölümlerin açılmasıyla birlikte bir bölüm daha var. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde son bölümü tamamlamış olacağız. Ekonomimize katkısı yıllık 2 milyar liradır. Araç trafiğinde büyük rahatlama sağlayacaktır. Bağlantı yolları sayesinde her destinasyona hızlı ve konforlu ulaşım alternatifleri sunuyoruz. Karayolu ağlarını Kınalı, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir yolları ile tamamlıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi anıtları unutmamalıyız. Ve Marmara Bölgesinde İstanbul Türkiye’nin kalbine yapılan toplam yatırım bizzat takip eder. Ülkemize eser getirmekten daha büyük bir onur olmadığına inanıyorum. Rabbime, vatanıma ve milletime böylesine büyük işler getirmekte vesile olduğu için her gün şükrediyorum. Herkesi tebrik ediyorum. Ulaşım, gelişimin merkezindedir. Ülkede hızlı ulaşım olmazsa ne gelişme ne de refah olur. İktidara geldiğimizde ülkemizde sadece 6100 km bölünmüş yol vardı. 28 bin kilometreye çıkardık, otoyolun uzunluğunu ikiye katladık. Tüneli 395’e, uzunluğunu 525 kilometreye çıkardık. 18 yılda 880 milyar liranın üzerinde kullandık. Demiryollarında hızlı ve hızlı trenleri devreye aldık. Önümüzdeki yıl Ankara-Sivas hızlı tren hattını da açıyoruz. Mevcut demiryolu ağımızı sıfırdan inşa etmiş gibi yeniledik. Birçok şehirde raylı sistemler, metro ve tramvay hatları kurduk. 24 havalimanına 30 tane daha ekledik ve her köşeye uçakla seyahat etmeyi mümkün kıldık ”dedi.

“Sizi hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğiz”

Sizi hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğimizi söyleyen Erdoğan, “Yılların alışkanlıklarını yurt içinde ve yurt dışında değiştirmek mümkün değil. Her yöntemi kullanarak ülkemizi engellemeye çalıştılar. Tanrıya şükür şimdiye kadar başarılı olamadılar. Tehditlerle, dayatmalarla, ikiyüzlülüklerle ve ayak numaralarıyla ülkemizi dize getirmeye çalışanlara söylüyorum. Sizi hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğiz. Mücadelemizi bu güne kadar zafere taşıyana kadar durmayacağız ve bu kardeşlik iklimini sımsıkı kucaklıyoruz. Siyasi ve sosyal mühendisliğin ülkemize ağır maliyetleri oldu. İş, hizmet ve proje anlamında herkesle rekabet etmeye hazırız. Başka hiçbir tartışmanın, polemiklerin ülkeye fayda sağlamayacağına inanıyoruz. “Kamuya hizmet hakkını hizmet etme prensibiyle burada olduğu gibi tüm enerjimizi yatırımlarımızı takip etmeye bırakıyoruz.”

“İstanbul’dan kalkan trenimiz Çin’e ulaştı”

Erdoğan, “Türkiye’nin tökezleyen tek umudu, artık milletimizi çok iyi tanımışızdır. İstanbul’dan kalkan trenimiz Çin’e ulaştı. Bakanımızın Çerkezköy’den bizzat uğurladığı trenimiz Halkalı’ya geliyor. Halkalı’da tren kargaşa yaratıyor.Sadece hükümete saldırmak için sebebini anında öğrenecekleri bir konuyu kullandılar. Trenimiz 12 gün sonra Çin’e ulaştı. Böylece ülkemizin dış ticaretini güçlendirecek bir adım atılmış oldu ”dedi. .

“2023, Halk İttifakı’nın zafer yılı olacak”

Milletimize hamdolsun hepsini görüyor ve herkesin oturma pozisyonunu hak ediyor Erdoğan, “Türkiye için iş üretmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. 2021 bütçemiz Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildi. Emeği geçen tüm milletvekillerine teşekkür ederim. komisyondan genel kurula bütçeye Halk ittifakı olarak gösterdiğimiz güçlü dayanışma ile ülkemize ve milletimize hizmet aracı olarak gördüğümüz bütçe sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağladık. Attığımız bu adımlar, adı millet olan, aslında rezil olmuş ve PKK ile iç içe olanlara da sesleniyor. 2023 Halk İttifakı için yeni bir zafer yılı olacak. ” Milletimize verdiğimiz tüm sözlerle 2023. “

Erdoğan, “Maalesef Gaziantep’te özel bir hastanede meydana gelen patlama sonucu 9 kişinin hayatını kaybettik. Bu vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm yakınlarımıza başsağlığı diliyorum. Bu duygularla bir kez açtığımız Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy – Akyazı kesiminin hayırlı olmasını diliyorum ”dedi.

Aykut Zor

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi