Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2021, demokratik ve ekonomik reformların yılı olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2021, demokratik ve ekonomik reformların yılı olacak
16:00 - Aralık 26 2020 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı Şehir Kapısı Açılışına canlı olarak katıldı. Yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik eden Erdoğan, bu proje ile Ankara’da yeni bir nefes borusu açıldığını kaydetti. Erdoğan, Türkiye’nin başkenti sıfatıyla Ankara’da bulunan tüm büyük karayolu ağlarının kavşak noktasında, önemli bir idari merkez olmasının yanı sıra, dedi. Erdoğan, “Hacı Bayram Veli’nin emanet ettiği bir bozkır kentinden Ahi Evran’a, bölgesel ve küresel düzeyde söz sahibi bir başkente geçerken bu kentin yeterince yeniden inşa edilmediği ve canlandırılmadığı bir gerçektir. Gecekondularla çevrili bu şehre, temel altyapı ihtiyaçlarının çoğu yetersiz, gerçek bir başkent görünümü kazandırmak için çok çalıştık. Geçmişteki AK Partili belediye başkanlarımızın çabalarını bir kenara bırakmak mümkün değil. Sermayemiz onların çabalarıyla belli bir noktaya geldi. Önümüzdeki dönemde belediye başkanlığı açısından farklı bir konumda olsak da merkezi yönetim olarak biz de aynen devam edeceğiz. “Tarımdan sanayiye geniş bir yelpazede üretim kalitesine sahip olan Ankara’yı kara, demir ve havayolu ile geleceğe hazırlamak için tarihi yatırımlar yaptık.”

“Yatırımları önlemek için hevesle çalışanların bu hizmetleri büyük bir zevkle kullandıklarını biliyoruz”

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Ankara – Niğde otoyolunun bu kapsamda gerçekleştirilen projelerden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, “Daha önce açmış olduğumuz Ankara – İstanbul ve Anakara Konya hızlı tren hatları, Ankara – Sivas hızlı treni Bu yatırımlar arasında yapımı devam eden hat da yer almaktadır.Dünyanın en kompakt ve konforlu havalimanlarından biri olan Esenboğa Havalimanı’nı sadece ülkemizde değil, sıfırdan inşa etmişiz gibi yeniledik. Ankara, vatandaşlarımıza tüm sorunlu yollar ve yeşil çevre ile hızlı ve rahat seyahat imkanı sunduk.Ulaştırma Bakanlığı ve yerel yönetimler aracılığıyla birçok yol ve metro projesini şehrimize getirdik.Bunlara karşı direnişlerin nasıl sergilendiğini hatırlıyoruz. Yalan ve iftira kampanyaları dün olduğu gibi yürütülmüş, peşinden koşanlara rağmen ülkemizdeki her şehir gibi Ankara’yı da geliştirip güzelleştirdik. Yatırımları önlemek için hevesle çalışan çalışanların bu hizmetleri büyük bir zevkle kullandığını bilir. Buna rağmen eksiklikler yok mu, hatta bazı hatalar yapılmadı mı? Elbette var. Ancak akıl ve vicdan sahibi biri, Ankara’nın yüzyılın son çeyreğinde kentsel planlama alanında önceki dönemlerle kıyaslanamayacak kadar büyük ilerleme kaydettiğini kabul edecektir. Milletimiz ne geçmişte ne de bugün memleketin iyiliği için yatırım yapmayanları, kazanımları olmayanları çok iyi bilir. Ülkeye hizmet edenlere her türlü yalan ve iftirayla saldıran, kendi içlerindeki tecavüzü, tecavüzü ve hırsızlığı görmezden gelen bu zihniyetin ipini piyasaya sürmeye kararlıyız. Ne kadar bağırsalar da, baştan ayağa tüm vücudu saran çürümüşlüğün milletimizden kaçırılmasına izin vermeyeceğiz. Allah’ın rızasını ve milletimizin desteğini kazanmak için aynı anda birçok cephede mücadelemizde zafere ulaşana kadar durmayacak, dinlenmeyeceğiz, tereddüt etmeyeceğiz. En büyük şeref ve en büyük şerefin ülkemize kazandırmanın, hizmet etmenin ve yükseltmenin en büyük siyaseti olduğuna inanarak, gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Halkımızın gönlünden gelen bir ‘Allah rızası’ haykırışından daha büyük bir ödül olmadığını bilerek, hükümet ve siyasette seferberlik anlayışı ile yolumuza devam edeceğiz ”dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Umarım altın madenimizi 2 yıl sonra Söğüt’ten çıkardığımızı görürler’.

Erdoğan muhalefeti eleştirerek, “Türkiye’de sağlık eğitimimiz var, enerjiden ulaşıma, spor şehirciliğine kadar her alanda bir tane çıkıp projelerini donatırken ‘ihtiyacımız olana yatırım yaparak onlara’ dedi. Okulları bile öğrenciler yaptık. Açtığımız hastanelere hastalandılar, ahlakımızı inşa ettiler, yol üzerindeki araçlarda bulunamayacağını iddia ettiler, elektrik yatırımlarına karşı çıktılar ve “Onu yere verir misin? Zil çalmaya çalıştıklarını unutmadık mahkeme kararını yanlış yorumlayarak ve bu projenin artık 4 kuleden oluştuğunu söyleyerek yollarımızın daha iyi çalıştığını görmek istiyorlarsa bırak gitsinler biz sevdik, direksiyon başında olan vatandaşlarımızdan ellerini alsınlar Bu yolların, tünellerin, köprülerin ve viyadüklerin ne işe yaradığını anlamak istiyorlarsa bırak gitsinler, hayatlarını yollarda geçiren kamyoncularımızdan ailelerine destek olmalarını istesinler, rastgele bir kamyon şoförü kooperatifine gitsinler ya da bir kamyon restoranı oradaki kardeşlerimiz, bu yolların geçmişte nasıl olduğunu sorar ve öğrenirler. Hizmet verdiğimiz hastanelere gitsinler, orada tedavi gören hastalara, onlar için dua eden yakınlarına ve orada çalışan sağlık personeline sor. Bunlar inşa ettiğimiz her barajı bazen bölge halkını kışkırtarak, bazen de uluslararası kampanyalarla kapatma girişimleriydi. Bu barajlarda tutulan su sayesinde şu anda yaşadığımız oldukça kurak dönemleri minimum sıkıntı ile geride bırakıyoruz. Bırakın gitsinler bu barajların evdeki musluğunu her açtıklarında temiz suyu akan halkımıza ve tarlalarını sulayarak ekmeklerini kazanan çiftçilerimize en çok ne faydası olduğunu sorun. Karadeniz’de bulduğumuz doğalgazdan bile mutlu olamayan, ülkesi ve milletiyle bağlarını kaybetmiş sefil bir zihniyetten bahsediyoruz. Şimdi 2 yıl sonra inşallah Söğüt’te altın madenimizi çıkardığımızı görürler. Orada renk körlüğüne veya başka bir şeye girebilirler. Ülkemizin büyüklüğü, milletimizin potansiyeli, halkımızın kararlılığı bu anlayışa rağmen Türkiye’den habersiz 2023 hedeflerine ulaşacaktır. Gençlerimizin 2053 vizyonu hayatını büyük evde geçirebilir, Türkiye’den güçlü bir miras bırakmak için ne gerekiyorsa yaparız, yapıyoruz, yapacağız. “Son 18 yılda ülkemize getirdiğimiz iş ve hizmetlerin anlamını salgın döneminde daha iyi görüyoruz.”

Dünyada Korana virüsünün sağlık krizinin başlamasıyla birlikte giderek derinleşen ekonomik ve gelişen bir siyasi sarsıntı döneminden geçtiğini kaydeden Erdoğan, Türkiye altyapısı açısından geliştirdiği bu tarihi, siyasi açıdan güçlü, ekonomide hazırlanmış, acı çekiyor sahada ve masada aktif olan dönemdi. Ülkemiz artık ne muhalefet kullanarak ne de dış yönlendirme mekanizmalarını harekete geçirerek marjinal gruplar öne çıkararak geri çevrilemez. Yıllardır her alanda önümüze takozlar koymak için uygulamaya konulan vesayet, darbe ve yapay kriz senaryolarının hiçbiri işe yaramadı. Her engeli aştık, her zorluğu aştık, her sınavdan alnımızla çıktık. Umarım ok yaydan çıkmıştır ve hedefine doğru hareket etmektedir. Yeni küresel mimaride Türkiye’nin siyasi yuvası ekonomik olarak kesinlikle hak edecek. Tüm hesaplamalarımızı ve yatırımlarımızı buna göre yapıyoruz. Bölgemizde ve tüm dünyada yaşanan gelişmeler, Türkiye’nin gücünü ve önemini teyit eden ve tahkimdir. Bu gerçekler ışığında bizimle yürümek isteyen herkes kucağımızda kalbimize açıktır. “

Türkiye’nin hiçbir sorununun çözülemeyeceğinin altını çizen Erdoğan, “Hangi Avrupa, Amerika ile ne Rusya, ne de Çin ile başka hangi ülkelerle belirli bir zorluğu var çözülemez. Biz varız. Herkesin egemenliğini, haklarını, hukuk sistemimizi, potansiyelimize saygı duyma koşulunu karşılama, konuşmaya, anlaşmaya birlikte hareket etmeye hazırız.Türkiye’nin siyasi ve ekonomik olduğunu büyük ölçüde kabul ettik, inanıyorum ki kritik eşik. İnşallah işimiz çok daha kolay olacak. Demokrasi ve kalkınma zorlukları yolculuğun son durağının Yapılan her şey önemlidir, ancak önünüzde her zaman daha çok mesafe vardır. Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra attığımız adımların habercisi olarak ülkemize getirdiğimiz atılımları bunun için başta ulaşım olmak üzere her alanda yatırım ve uygulamalarımıza devam ediyoruz. hedeflerimiz doğrultusunda. Bu sayede çıtayı sürekli yükseltmeye devam ediyoruz. Umarım 2021, milletimize söz verdiğimiz demokratik ve ekonomik reformların yılı olur. Bu konudaki hazırlıkları milletimizin ve parlamentomuzun takdirine en kısa sürede sunacağız. Ekonomideki saldırıların ve salgın önlemlerin neden olduğu sıkıntıları bir an önce geride bırakmayı umuyoruz. Yapısal reformları hızlandırarak hapsetmeye çalıştığımız faiz, döviz kuru, enflasyon üçgenini kırarak üretim ve istihdam odaklı bir sistem kurmaya kararlıyız. Demokratik reformlar, kimse bizi zorlamadığı için değildir; Bunu milletimizin her ferdi hak ettiği için yapıyoruz. Hazırlıklar tamamlanıncaya kadar paketleri hızlı bir şekilde uygulayacak ve yeni çalışmaları hızla sonuçlandıracağız. Yapmamız gerekeni, hedeflerimize nasıl ve ne şekilde ulaşabileceğimizi yapacağız. Gölbaşı Şehir Geçişinin hayırlı olmasını diliyorum “dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Enerji projelerimizin çevre maskesi takan vandallar tarafından engellenmesine izin vermeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’deki ETİ Maden Lityum Üretim Tesisi’nin açılış törenine Vahdettin Konağı’ndan video konferans yöntemiyle bağlandı.

Törende önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Pek çok ülkede ekonomiler durma noktasına gelirken, ülkemize her gün yeni bir tesis, yeni bir iş getirmenin heyecanını yaşıyoruz. Kötü gündemler peşinde koşmadan ve gereksiz polemiklere düşmeden hizmet yolculuğumuza devam ediyoruz ”dedi.

“Doğalgazda dışa bağımlılığı önemli ölçüde azaltacağız”

Erdoğan, “Ülkemizin doğal gaza dışarıdan bağımlılığını önemli ölçüde azaltmayı hedefliyoruz umarım,” diyen Erdoğan, “Tıpkı ülkemizin hidrokarbon kaynaklarının olmadığı diğer doğal ve yeraltı kaynakları gibi ülkemize getirmeye çalışıyor. Büyük ve güçlü Türkiye’nin aradaki hiç kimsesi Bizim durumumuzda bize doğrudan ve dolaylı engellerin girmesine izin vermeyeceğiz diye konuştu.

“Bor madenine özel önem veriyoruz”

Son 4 yılda 4,4 milyon metre sondaj yapıldığını, bu alanda tarihi bir rekor kırıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En stratejik yer altı kaynaklarından biri olan bor madenine özel önem veriyoruz. ülkemizin. “Bor minerallerinin kullanım alanını daha da genişletmeyi planlıyoruz.”

“Rafine bor ürünleri üretimimiz 1,6 milyon tona ulaştı”

Erdoğan, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü kurulduğu 1935 yılından 2003 yılına kadar 70 yılda sadece 3 milyon metre sondaj yaptığını belirterek, “Aynı kurum 2003 yılından bu yana yaklaşık 7,5 milyon metre sondaj yaptı. 2002 yılında 436 bin ton olan rafine bor ürünleri üretimimiz bu yıl Aralık ayı itibarıyla yaklaşık 1,6 milyon tona ulaştı. “TOGG arabasının akülerinde kullanılacak lityumu buradan (Eti Maden) tedarik etmeyi planlıyoruz.”

“Enerji projelerimizin engellenmesine izin vermeyeceğiz”

Hidroelektrik santrallerden nükleer enerji, maden arama ve işletme faaliyetlerinden diğer yatırımlara kadar, Erdoğan’ın saldırdığı ülkenin potansiyeline neredeyse her türlü çabayı seferber etmek için organize etti, “Türkiye’nin neden altı kaynaktan yeteri kadar fayda görmediği yeri sabote etmektir. Bu yönde atılan adımlar. Türkiye’nin 83 milyonu ve çevreye faydası olan enerji projelerimizin maske takmasının vandallara hüsrana uğramasına izin vermeyecek “dedi.

Hülya Keklik – Derya Yetim

Hülya Keklik – Derya Yetim

ANKARA (İHA) –

Hülya Keklik – Derya Yetim

ANKARA (İHA) –

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi