Cumhurbaşkanı Aliyev: ‘Dağlık Karabağ Türkiye Ortak İzleme Merkezi’ndeki Rusya iki hafta içinde hazır olacak’

Cumhurbaşkanı Aliyev: ‘Dağlık Karabağ Türkiye Ortak İzleme Merkezi’ndeki Rusya iki hafta içinde hazır olacak’
17:00 - Aralık 31 2020 Perşembe

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile geldiği Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Başkent Bakü’de fiilen cumhurbaşkanlığı ikametgahına kabul edilen Aliyev’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği destek için teşekkür ederek, “Kardeşler Türk halkına, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, büyük destek için bize teşekkür etmek istiyorum. Gösterdiler. Savaş sırasında bize verdiği manevi destek bize ek güç verdi. Azerbaycan-Türkiye birliğini, kardeşliğini tüm dünya görüyor. “İyi ve kötü günlerde birlikteyiz.”

“Azerbaycan-Ermenistan-Türkiye koridorunun kurulmasına önem veriyoruz”

Azerbaycan-Ermenistan-Türkiye koridorların kurulmasına önem verdiklerini vurgulayan Aliyev, “İlk talimatlar verildi. Yakın bir gelecekte Horadiz’den Zengilan’a oradan da Ermenistan sınırına demiryolunun yapımına başlayacağız. Horadiz’den Zengilan’a geçici olarak karayolu yapımı devam ediyor Demiryolu inşaatı maksimum 2 yıl içinde tamamlanacak, proje tamamlanana kadar yükler demiryolu ile Horadiz’e oradan da tırlarla taşınabilecek. Artık Azerbaycan’dan Ermenistan’dayız, Nahçıvan da Türkiye’ye ilk yükü taşıyabilir. 10 Kasım anlaşmasının en önemli şartlarından biri olan Nahçıvan koridorunun açılması da gerçekleşecek ”dedi.

“Dağlık Karabağ Rusya Ortak İzleme Merkezi’ndeki Türkiye iki hafta içinde hazır olacak”

Türkiye’nin Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan’daki Rusya Ortak İzleme Merkezi’ne düşeni yaptığını belirten Aliyev, “Azerbaycan tarafı Ağdam ilçe gözaltı merkezinde inşa edildi. Bu gözaltı merkezi, en fazla iki hafta içinde önümüzdeki on gün içinde hazır olacak. Türkiye tam yan faaliyetlere başlamaya hazır olduğu sürece, gözetleme merkezi ne kadar erken faaliyete geçerse o kadar iyidir. Savaştan sonraki iki aydan bağımsız olarak bölgede hala tehlikeler var. Kontrolsüz Ermeni silahlı çeteleri var. gitmek istemiyorlar, teslim olmak istemiyorlar. Bu nedenle bir gözetim merkezi şart. “Bu tehlikeyi ortadan kaldırmak ve bölgemizde barışı sağlamak için gelecekte gerekli.”

Kamil Nadirli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi