Cumartesi pazarı projesi tamamlandı, hizmete açılıyor

Cumartesi pazarı projesi tamamlandı, hizmete açılıyor
21:58 - Mart 13 2019 Çarşamba

Sivas Belediyesi tarafından yaptırılarak modern pazar alanlarının en son örneği olan ve 3 Milyon 400 Bin TL ‘ye mal olan Pazar yeri hizmete açılıyor.

Sivas’ta yapımı tamamlanan Pazar yeri inşaatı yaklaşık olarak 4 bin 650 metrekarelik bir alan üzerine yapıldı. Çelik profiller üzerine estetik membran malzemeden hazırlanan pazaryerinde asma-germek tekniği kullanıldı.

Önceki haliyle yarısı açık olan pazar yeri, bu şekliyle olumsuz hava şartlarına karşı daha korunaklı hale getirilmiş oldu. Yapımı tamamlan ve hizmet vermeye başlayan pazar yeri içerisinde, bir zabıta merkezi ve pazarcı esnafının ihtiyaç duyduğu lavabolar da bulunuyor. Pazar yeri 24 saat boyunca güvenlik kameraları kontrol ediliyor.

Düzenlenmiş ve tamamlanmış haliyle pazar yeri sadece Cumartesi günleri kullanılan bir Pazar alan olmaktan çıkarak halkın kullanabileceği otopark haline getirildi. Bunun yanında belirli günlerde ise çeşitli etkinliklerin yapabileceği geniş bir mekan haline geldi. Bütün bunlara ek olarak Kurban Bayramlarında kurban kesim alanı olarak da hizmet verecek.

Tamamlanan projenin maliyeti ise 3 milyon 400 bin TL olarak açıklandı ve Pazar yeri 16 Mart Cumartesi günü saat 13.30’da hizmete açılacak.