Covidien-19 aşısı Çin’den Türkiye’ye yöneldi

Covidien-19 aşısı Çin’den Türkiye’ye yöneldi
22:00 - Aralık 29 2020 Salı

Türkiye şirkete Çin’den teminat verdi ve sinovac coronavac, aşının ilk kısmını taşıyan Covidien-19 uçağı tarafından üretildi, TSI’nin başkenti Pekin’deki Başkent Havaalanı 19: 50’de durdu. Aşıların yarın saat 06.10’da Türkiye’ye ulaşması bekleniyor.

Türk Hava Yolları’ndan (THY) alınan bilgiye göre Boeing 777 tipi uçaklarla 17 kapta toplam 3 milyon doz aşı taşınacak. Pekin’den kalkan THY TK6175 sefer sayılı uçuşu 06.10’da İstanbul Havalimanı’na inecek. Aşılar daha sonra TK2138 uçuşu ile saat 10: 00’da Ankara’ya ulaştırılacaktır.

Koronavak aşılarının dün Türkiye’ye gelmesi bekleniyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen Pazar akşamı yaptığı açıklamada, Pekin’de acil durum açıklaması ile gümrük işlemlerinin askıya alındığını belirterek, “Gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir gün ertelendi veya iki”.

Bakanın kocası, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz inceleme sonuçlarını Çin Aşı Kurumu’nun etkinliğine ilişkin açıkladı, “Dünyada bu sonuçları atlatmakla ilgili ilk veri bültenleri. Aşı koruyucu yüzde 91,25. Aşının artık Türk halkı emin. etkili ve güvenilir bir şekilde “dedi.

Cenk Özkömür

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi