Covid bu köye giremedi

Covid bu köye giremedi
11:00 - Ocak 11 2021 Pazartesi

Tüm dünya Covid-19 ile mücadele ederken, Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde bulunan Panayır’ın kırsal mahallesinde hiçbir corona virüs vakasına rastlanmadı. Onlarca mahallenin karantina altına alındığı Balıkesir’de fuar alanı sakinlerinin aldığı önlemler alkışı hak ediyor. Mahalleye dışarıdan satıcı kabul edilmezken, şehirden akrabaların gelmemesi isteniyor. Köyde kalmak yasak ve cami hoparlörlerinden sürekli anonslar yapılıyor. Köyde vaka olmamasına rağmen herkes maske kuralına uyuyor. Bigadiç ilçesine 40 kilometre uzaklıkta çam ağaçlarıyla çevrili 150 nüfuslu Panayır’ın kırsal mahallesinde vatandaşlar sofralarında organik hayvansal ürünleri ve pekmezi kaçırmıyor.

Kurallara uygunluk

Fuar Muhtarı Bayram Günhan, fuarın tüm sakinlerinin kurallara uyduğunu söyledi. Muhtar Günhan, “Köyümüz halkı duyarlıdır. Maskelere ve mesafeye önem verdik. Şehirden köye akraba getirmedik. Pazarlamacıların köy meydanına girmesini yasakladık. Vatandaşlarımız hala duyarlı. Bizim köy hayvan yemi ile besleniyor. Pekmezimiz de meşhur. Sofralarda eksik kalmayacak. “

Fuar sakini Ramazan Oral önlemlere vurgu yaptı. Oral, “Komşulara gitmiyoruz, temizliğe önem veriyoruz. Yiyecek ve içeceklerimizi arttırdık. Kendimizi sebze, meyve, pekmez, adaçayı ile koruyoruz” dedi.

Kadir Sevinç, şehirden gelen çocukların bile gelmediğini, herkesin kurallara uyduğunu söyledi.

Panayır Camii İmamı Dursun Yavuz, “Tedbirleri en iyi şekilde uyguluyoruz. Komşularımızı sürekli uyarıyoruz. Ziyaretçi yok, tedbirler önemli” dedi.

Bahadır Demirçeviren – Batuhan Hasar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi