Covid-19’u mağlup eden doktor görevine devam etti, ‘Maske’ ve ‘Karantina’ uyarısı yaptı

Covid-19’u mağlup eden doktor görevine devam etti, ‘Maske’ ve ‘Karantina’ uyarısı yaptı
11:00 - Ekim 1 2020 Perşembe

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayısının arttığı iller arasında yer alan Elazığ’da dün Covid-19 ile ilgili bir açıklama yaptı Fethi Sekin, Şehir Hastanesi Pandemi Polikliniği’nde hastalarını muayene ederken Covid-19’a yakalandı ve kendini izole etti. 2 hafta için. Yenilenen Üroloji Doktoru Uzm. Dr. Eyüp Oğuz yaşadığı süreci anlattı. Hastalığı yenip görevine döndükten sonra vatandaşları maske kullanmaları ve bunları kullanırken doğru kullanmaları konusunda uyaran Dr. Oğuz, karantinaya alınanların evlerini terk ettiğini ve bunun kendisi gibi sağlık çalışanlarının yorucu olduğunu duyduklarını söyledi.

Önce kendini karantinaya aldı, sonra test edildi

1 Eylül’de pandemi polikliniğinde Covid-19’a yakalandığını tahmin ettiğini belirten Üroloji Servis Uzmanı Dr. Eyüp Oğuz, “Belirtilerim yaklaşık 5-6 gün sonra başladı. Oradaki yoğunluk ve yüksek virüs yükü nedeniyle bu hastalığa yakalandım. Yakalandıktan sonraki ikinci ve üçüncü günlerde küçük bir boğaz ağrısı vardı, ancak beşinci gün ateşim ve vücutta genel halsizlik, sırt ağrısı ve sırt ağrım olduğunda hemen test edilip kendimi karantinaya aldım. Hastanede pamuklu çubuk testi yaptırdım ve pozitif olduğunu öğrendik, karantinam devam etti “dedi.

“Sağlık profesyonellerini yoran maskenin yanlış veya hiç kullanılmamasıdır”

Karantina süreci boyunca maksimum odada beklediklerini ve insanların bu süreci geçirmesini beklediklerini belirten Oğuz, “Aksi takdirde bu hastalık bitmeyecek ve bu hastalığın 1-2 yıl süreceğini düşünüyorum. Vücutta halsizlik ve ateş, Bol su içmeniz gerekiyor.Hastane tarafından verilen antiviral ilaçları kullanmanız gerekiyor.Pandemi döneminde karantina altına alınanların odalarını, evlerini terk ettiklerini ve yakalandıklarını duyuyoruz.Bu yorucu. Sağlık çalışanları yorulursak doktor yok ve yorulursa bu kişilere kimin tedavi edeceğini düşünemiyoruz bu yüzden sağlık personelini yormadan salgın kural ve önlemlerine uymak gerekiyor ve doktor yoruluyor. Maske doğru kullanılmıyor ya da hiç kullanılmıyor. Maske takarak yüzde 90 korunuyoruz ”dedi.

“Hastalığın üstesinden gelmek için günde 5 litre su içtim”

Oğuz, “İnanın ben bu hastalığı hızlı atlatmak için günde 5 litre su içiyordum. Halk dilinde virüs suda ne kadar uzun süre kalırsa o kadar az yüzebilir, bu yüzden insanlar 5 litre su içmelidir ve kolayca içilebilir. Kişiler verilen ilaçları kullanmalıdır. Bazı insanların ilaçların yan etkileri nedeniyle kullanmadığını duyuyorum. Hastanemizde verilen ilaçların etkinliği bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmıştır. Bu ilacı kullanmamak veya geçmemek süreci uzatır. İnsanlar daha kötü olabilir. Bundan sonra su içmemek, hacmini ve gerekli C vitamini almamak insanların daha da kötü bir sürece girmesine neden oluyor ”dedi.

Ahmet Mücahid Kantarcıoğlu – Rıdvan Yeşilırmak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi