Covid-19 virüsü 3 farklı testle anlaşılabiliyor

Covid-19 virüsü 3 farklı testle anlaşılabiliyor
13:16 - Kasım 8 2020 Pazar

Medicana Sivas Hastanesi’nde Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Neslihan Taş, korona virüsü taşıyan kişilerin tespitinin 3 farklı test ile anlaşılabildiğini söyledi.

Son günlerde bir hayli artış yaşanan korona virüs vakaları çok sayıda can almaya devam ediyor. Vatandaşların sağlığını ilk günlerde olduğu kadar tehdit etmeye başlayan korona virüsle alakalı Dr. Neslihan Taş bazı açıklamalar yaptı. Korona virüsünün bir bünyede bulunup bulunmadığının anlaşılabilmesi maksadıyla PCR testi, akciğer tomografisi ve antikor-antijen testi yapıldığını söyleyen Neslihan Taş, PCR testinin anlık olarak virüsün varlığını ortaya koyduğunu ve o anın öncesi ile sonrası hakkında bilgi vermediğini belirtti.

Antikor-antijen testiyle alakalı da konuşan Dr. Neslihan Taş bu testin kanla yapıldığını ve mikroorganizmaya karşı üretilen cevabın tespitini sağladığını söyledi. PCR ve antikor testlerinin yalnızca Sağlık Bakanlığı tarafından onay almış kurumlarda yapılabildiğini söyleyen Neslihan Taş, Medicana Sivas Hastanesi’nde de bu testlerin yapıldığını ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi