Covid-19 İzleme Merkezleri açıldı

Covid-19 İzleme Merkezleri açıldı
10:00 - Aralık 16 2020 Çarşamba

Ankara ve Eskişehir’de pilot uygulamalara başlayan merkezlerin kısa sürede 24 ilde 30 sağlık bölgesine ve ardından tüm yurda yaygınlaştırılması hedefleniyor. Merkezlerde Covid-19’lu hastalar varsa, hastalığa bağlı komplikasyonları en az iki yıl takip edilecek ve olası sağlık sorunlarına erken müdahale edilecektir. Aynı zamanda Covid-19 konusunda sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için belirlenecek yeni politikalar üzerinde de çalışmalar yapılacaktır. Merkezlerde bilimsel araştırmalara temel oluşturacak yeni yöntemler de geliştirilecek.

Merkezler gönüllülük esasına göre tamamen davet üzerine çalışıyor. Covid-19’u olan vatandaşlar aranır, merkeze davet edilir ve randevu alınır. Kişinin sağlık durumu değerlendirilir ve gerekirse ilgili uzmanlık alanlarına yönlendirilir. Böylelikle Covid-19’un uzun vadeli etkileri yakından izlenerek olası sağlık sorunları önleniyor. Merkezlerde yapılan işlemlerden ücret alınmamaktadır.

1 Aralık’ta Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 8 Aralık’ta Eskişehir Şehir Hastanesi’nde hasta kabulleri başladı.

Utku Şimşek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi