Covid-19 aşı çalışmalarında yeni gelişme

Covid-19 aşı çalışmalarında yeni gelişme
10:00 - Haziran 26 2020 Cuma

Japonya, kesin tedavisi veya aşısı henüz salınmamış olan Covid-19 için aşı geliştirilmesinde kritik bir aşamaya gelmiştir. Osaka merkezli Anges Inc. İlaç şirketi, ülkedeki insanlar hakkındaki ilk klinik çalışmaların Osaka Üniversite Hastanesi’nin resmi onayından kısa bir süre sonra başlayacağını duyurdu. Üniversitede yapılacak klinik çalışmalarda yer alacak katılımcıları belirleyeceğini belirten şirket, önümüzdeki yıl ilkbahar ve sonbahar arasında gerekli izinleri alarak aşı üretimi ve satış izni almayı hedeflediklerini açıkladı. üretim için hükümet.

Kapsam genişletilecek

Klinik testlerin bir parçası olarak, bilim adamları hiç Covid-19 almayan sağlıklı yetişkinleri 15 kişilik iki gruba ayıracak ve bir gruba diğerinden daha yüksek bir doz aşı uygulayacaklardır. Ciddi bir yan etki yoksa, katılımcı sayısı 400’e yükseltilecek ve virüse karşı antikorların yetişkinlerde gelişip gelişmediğini belirlemeye çalışılacaktır.

Osaka valisi açıklandı

Geçtiğimiz hafta, korona virüsü aşıları üzerinde çalışan yerel üniversitelerin Osaka yerel yönetimi ile işbirliği içinde hayvan test sürecini tamamladıkları açıklandı ve Osaka Valisi Hirofumi Yoshimura, ilk adımın 20-30 sağlık üzerinde klinik testler yapacağını açıkladı işçiler. İlk olarak 200 bin doz aşı üretiminin hedeflendiği halka yansıtıldı.

Hükümet ev içi aşı konusunda ısrar ediyor

Covid-19 aşısının geliştirilmesi için zamana karşı yarışın ABD, İngiltere ve Çin merkezli 10 farklı şirket ve kuruluş dahil olmak üzere farklı ekipler içinde klinik test aşamasında devam ettiği, Japonya’nın yurt içi üretime öncelik verdiği belirtiliyor. ithal aşı temini sınırlı olabilir.

Burak Ersoy

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi