Coronavirüsten Ne Zaman Bitecek?

Coronavirüsten Ne Zaman Bitecek?
00:49 - Mayıs 6 2020 Çarşamba

Coronavirüsün bitmesi virüse karşı çıkarılan aşının bulunması ile gerçekleşebilecektir. Dr. Mehmet Öz’ün açıklamalarında yer verdiği coronavirüsünün ne zaman biteceği hakkında bu virüsün şuanda evrim aşamasında olduğunu, evrim gerçekleştikten sonra insanları öldürmeyeceğinden bahsetmiştir. Coronavirüsü hayvan vücudunda bulunduktan sonra insana geçtiğinde bir evrime uğramıştır. Virüs konakçısını tanıyamadığı için insan vücudunda canlı kalamıyor bu sebeple virüs insanları öldürüyor ifadelerini kullanan Dr. Mehmet Öz, virüs ilerleyen zamanlarda yeni bir evrim geçirerek konakçısını yani insanı tanıyacak ve normal virüsler gibi bu hastalık insan vücudunda yaşamaya devam edecek demiştir. Coronavirüsün bitmesi hakkında ise ilaç ve aşı çalışmalarının hız kesmeden devam edildiğindi en kısa sürede virüse karşı bir aşının çıkacağını konuşmalarına ekledi.

Coronavirüsün Bitmesi Nelere Bağlıdır?

Coronavirüsün bitmesi için uzmanların da önerdiği gibi sosyal izolasyon korunmalıdır. Coronavirüs ile mücadele kapmasında oluşturulmuş olan Coronavirüs Bilim Kurulu Üyelerinden Prof. Dr. Levent Yamanel kurallara uyulduğu müddetçe virüsün kontrolü alınarak yeni vaka sayılarının düşürülebileceğini belirtmiştir. Coronavirüsün grafiğinde düşüşe geçildiği an ülke olarak coronavirüs ile mücadelede başarı elde edebileceğimizden bahseden Prof. Dr. Levent Yamanel, süreci evlerde kalarak birkaç ay içerisinde tamamen kontrol altına alabileceğimizi belirtmiştir. Bu durumda sosyal izolasyon, kişisel temizlik ve kurallara uyulduğu müddetçe virüsün seyri değişebilir. Ne kadar çok insan bu kurallara uyarsa ülkemizde yeni vaka sayıları da bir o kadar düşecektir. Kişiler hem kendi hem de toplum için devletin koyduğu tüm yasaklara ve sınırlamalara uymalıdır.

Coronavirüsün Kırılma Noktası Ne Zaman Görülür?

Coronavirüsün kırılma noktası görülmeye başlandığı anda ülkemizde virüsün etkisinin azaldığı anlaşılmalıdır. Bu noktada kişiler aldığı tedbirleri eksiksiz yerine getirmeye devam etmelidir. Virüsün kırıldığı yani yeni vaka ve ölümlerin düşüşe geçtiği zamanlar başarının tamamı elde edilmiş sayılmaz. Toplum alınan tüm tedbirlere uymaya devam ettiği sürece coronavirüsün kırılma noktasının yaşanması birkaç hafta içerisinde gerçekleşebilir. Bu sebeple tüm toplumun eksiksiz korunmaya ve izolasyona devam etmesi şarttır. Mevsimin değişmesi insanlarda dışarı çıkma arzusunu tetiklediği zamanlarda kişiler bu durumun geçici olduğunu unutmayarak hareket etmeli ve kurallara uyarak zorunlu olmadığı müddetçe evinden çıkmamalıdır. Coronavirüsün bitmesi alınacak tedbirlerle birlikte şekillenecektir. Bu sebeple tedbirler virüsün tamamen bitine kadar uygulanması gerekir.

Coronavirüsü Bittikten Sonra Hayat Normale Dönecek Mi?

Coronavirüsün bitmesinin ardından kişilerin akıllarında olan tek soru hayatlarını eskisi gibi sürdürebilecekleridir. Bu durum birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Virüsün bulaşma olasılığı oldukça fazla olduğu için kişiler virüs bittikten sonra güvenle sokaklarda dolaşıp dolaşamayacağını düşünmektedir. Bu süreçte tüm sokaklar, parklar, açık alanlar, pazar yerleri, toplu taşımalar gibi insanların yoğun olarak kullandığı alanlar ilgili belediye personelleri tarafından dezenfekte edilmektedir. Bu konuda ülkede her il ve ilçenin belediyeleri titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir. Kişiler virüs bittikten sonra güvenle dezenfekte olmuş alanlarda eskisi gibi aktivitelerini gerçekleştirebilecekledir. Bu sürecin sabırla geçeceğine inanarak devletin virüs için aldığı önlemlere evde kalarak destek vermek gereklidir.

Coronavirüsün Bitmesi İçin Neler Yapılmalıdır?

Coronavirüsün bitmesi için yapılacak en önemli adımlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Sosyal mesafe kurulana evde, toplu taşımada, pazar yerlerinde ve kısaca her yerde uyulmalıdır.
  • Maske, eldiven gibi koruyucu ürünler olmadan dışarı çıkılmamalıdır.
  • Dışarıdayken temas en aza indirilmelidir.
  • Mümkünse zorunlu olmadıkça evden çıkılmamalıdır.
  • Kronik hastalığı ve risk grubunda olanların ihtiyaçlarını ilgili birimlere bildirmesi gereklidir.
  • Tokalaşmak, sarılmak ve öpüşmek gibi eylemlerin kesinlikle dikkat edilmesi gereklidir.
  • Kişisel hijyene önem verilmelidir.

Coronavirüsün bitmesi için sağlık bakanlığının verdiği tüm talimatlara uyulmalıdır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi