Coronavirüs Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

Coronavirüs Tedavisi Nasıl Yapılıyor?
16:14 - Nisan 23 2020 Perşembe

Corona virüs tedavisi, corona virüse yakalanma endişesi taşıyan her bireyin cevabını en çok merak ettiği durumlardan biridir. Corona virüs dendiği zaman karşımıza birçok bilinmeyen çıkmaktadır. Bunun yanı sıra hastalığın ilk ortaya çıktığı zamandan günümüze kadar aydınlatılan bilgiler de mevcuttur. Bu sayede insanlar hastalık hakkında biraz daha bilgi sahibi olabilmektedir. Bu yazıda corona virüs tedavisi hakkında sahip olduğumuz bilgileri sunarak her okuyucunun corona virüs hakkında ortaya konan tüm bilgilere erişmesine yardımcı olacağız.

Corona Virüs Nedir?

Coronavirüs, kaynağı hayvanlar olan ve nadiren de olsa hayvanlardan insanlara bulaşabilen bir virüs türüdür. Coronavirüsün hayvanlarda şimdiye kadar ortaya çıkarılmış birçok çeşidi bulunmaktadır. Coronavirüsün çeşitliliğine bağlı olarak ortaya çıkardığı hastalıkların ve bu hastalıklara bağlı semptomların da farklılık gösterdiği anlaşılmaktadır. Günümüzde salgın oluşturarak birçok insanın ölümüne sebep olan ise yine coronavirüsün özel bir çeşidi olan ve ortaya çıktığı yıldan adını alarak COVID-19 olarak adlandırılan virüstür. Bu virüsün insanlara nasıl bulaştığına ilişkin doğrulanmış bir bilgi bulunmamasına rağmen, bazı kaynaklarda virüs taşıyıcısı olan yarasa ve pangolin gibi egzotik hayvanların yenmesi sonucu olduğu yer bulmuştur. Çin’deki farklı beslenme şekli sonucu insanlara bulaştığı düşünülen bu hastalık çok kısa sürede öncelikle Çin daha sonra Avrupa’nın çeşitli ülkeleri olmak üzere tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Tüm dünyada yankı uyandıran hastalık yine dünya çapında araştırmalara konu olmuştur. Hastalığın yeni olması sebebiyle doğrulanabilen bilgilere ulaşmak zaman almaktadır. Buna bağlı olarak da virüsün ortaya çıkmasından günümüze kadar gelen süreçte maalesef çok fazla can kaybı yaşanmıştır.

Coronavirüs Belirtileri Nelerdir?

Corona virüs belirtileri, hastalığı taşıyıp taşımadığımıza dair bize bilgi verebilecek belirtilerdir. Corona virüs belirtileri sıklıkla diğer hastalıklarla karıştırılabilmekte bu sebeple de sağlık kuruluşlarında yoğunluğa sebep olabilmektedir. Sağlık kuruluşlarını yanlış bulgularla meşgul etmemek adına hastalığın belirtilerini doğru tespit etmek çok büyük önem taşır. Corona virüs belirtileri ise şunlardır;

  • Burun akıntısı,
  • Halsizlik,
  • Baş ve vücut ağrısı,
  • Gözde ortaya çıkan rahatsızlık,
  • Öksürük,
  • Ateş,
  • Solunum güçlüğü,
  • Yapılan bazı araştırmalara göre konuşma bozukluğu gibi bazı nörolojik rahatsızlıklardır.

Yukarıdaki belirtilere sahipseniz corona virüs taşıyıcısı olma ihtimaliniz oldukça yüksek demektir.

Coronavirüs Nasıl Bulaşır?

Corona virüsün bulaşma yolları, bilim insanları tarafından hala araştırılmaktadır. Fakat şimdiye kadar ortaya konan veriler COVID-19 virüsünün diğer solunum yolu rahatsızları gibi bulaştığını ortaya koymaktadır. Damlacık yoluyla bulaşan bu hastalık insandan insana bulaşabileceği gibi virüslü yüzeylere temas halinde de bulaşabilmektedir. Hasta bireylerin öksürmesi ve hapşırması sonucu yakınlarındaki insanlara virüsü bulaştırmaları kaçınılmazdır. Aynı zamanda öksürük ve hapşırık sonucu ortaya çıkan tükürüğün yüzeylere yapışması sonucu virüs yüzeylere de taşınmaktadır. Yüzeyler üzerinde uzun süre hayatta kalabilen virüsün bulaşıcılığı oldukça yüksektir.

Coronavirüse Karşı Nasıl Önlem Alabiliriz?

Corona virüse karşı alınabilecek önlemler, kişileri hastalıktan korumasının yanı sıra salgının durdurulabilmesinde büyük önem arz eden önlemlerdir. Corona virüsün sabuna karşı dayanıksız olduğu ortaya konan ilk ve en önemli olgulardan bir tanesidir. Bu nedenle hastalıkla mücadelede kişisel hijyen özellikle de ellerin sıklıkla ve en az 20 saniye süreyle doğru şekilde yıkanması corona virüs mücadelesi için çok önemlidir. Dışarıda bulunulan süreçte ellerin ağız, burun ve göze temas ettirilmemesi gerekmektedir. Çünkü virüs vücuda ağız, burun ve göz yoluyla bulaşmaktadır. Corona virüs damlacık yoluyla bulaşan bir hastalık olduğundan sosyal mesafe büyük önem taşımaktadır. Toplu bulunulan ortamlarda iki kişi arasında en az 1 metre bulunulmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Zorunlu olmadıkça kişilerin evlerinden çıkmamaları, çıktıkları takdirde de maske kullanmaları alınması gereken önlemlerdendir.

Coronavirüs Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

Corona virüs tedavisi, corona virüsün ortaya çıkardığı hastalığa yönelik geliştirilmesi beklenen tedavidir. Maalesef henüz corona virüsün tedavisi bulunamamıştır. Ancak sağlık kuruluşlarında hastalığın ortaya çıkardığı semptomları hafifletmek ve ölümcül sonuçlar ortaya çıkarmasının önüne geçmek adına tedavi uygulanabilmektedir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi