Coronavirüs Ölümcül müdür?

Coronavirüs Ölümcül müdür?
01:45 - Mayıs 8 2020 Cuma

Corona virüsü ölümcül olma oranı, yapılan araştırmaların sonucunda düşük olarak tespit edilse de virüs insanları öldüren bir hastalık yayıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalarda, ölüm oranı %2 olarak paylaşılan corona virüsü ölümcül hastalıklar arasında yer alıyor. Virüse karşı savaş veren kurtulabilen hastalar olsa da özellikle belli bir yaşın üstü için kurtulma ihtimali oldukça düşüyor.

Corona virüsünden özellikle 60 yaşın üstündeki bireylerin daha fazla korunması ve ülkemizde uygulanan sokağa çıkma yasağına uyulması gerekiyor. Dünya genelinde gerçekleşen ölümlerin büyük bir kısmını, 60 yaş üstündeki bireyler oluşturuyor.

Corona Virüsünden Kurtulmanın Yolları

Corona virüsünden kurtulmak için, bireylerin öncesinde gerekli önlemleri almış olmaları gerekmektedir. Corona virüsüne yakalandıktan sonra bağışıklık sisteminiz ne kadar güçlüyse, hastalıktan kurtulma ihtimaliniz de o kadar yüksek oluyor. Bu nedenle corona virüse yakalanmadan önce bağışıklık sistemini güçlü tutmaları ve yakalanma riskini ortadan kaldırmak için de insanlarla temastan ve kalabalık ortamlardan kaçınmaları gerekiyor.

Sokağa çıkma konusunda mecburi bir durumla karşı karşıya kalan bireylerin, dışarıda geçirdikleri vakitte sosyal mesafe kuralına uymaları gerekmektedir. Ayrıca eve döndükten sonra, ellerini hiçbir yere dokunmadan yıkamaları ve dışarıda kullandıkları kıyafetleri, 60 derecede yıkamaları virüsün bulaşma ihtimalini düşürmektedir. Sağlığınıza besinlerle dikkat ederken, aynı zamanda sosyal tedbirlerle de kendinizi virüsten koruyabilirsiniz. Kendinizle birlikte toplum için de gerekli adımları atmış, sağlık çalışanlarına da bu şekilde destek vermiş olursunuz.

Corona Virüsü Olan Biri Hastalığa Yeniden Yakalanır mı?

Corona virüsüne yakalananlar için, yeniden virüse yakalanma ihtimalinin olup olmadığı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu konuya dair yapılan araştırmalar sürüyor. Fakat bu konu üzerinde araştırma yapan yerlerden birisi olan Çin, araştırmalarının sonucunda virüse yakalanan birisinin bir daha bu virüse yakalanma riskinin olmadığını söylüyor.

Corona virüsü ölümcül etkilerini en çok da hastalığın dünyaya yayıldığı Çin’de gösterdi. Bu nedenle bu konuyla yakından ilgilenip, corona virüsü ile ilgili araştırmalar yapan en önemli yerlerden birisi Çin. Daha önce hastalığa yakalanan tekrar hasta olabiliyor diye ortaya atılan iddia, Çin tarafından yalanlandı. Çin, hastalığa yakalananların, virüse karşı bağışıklık kazandığını söylüyor. Fakat yine de bu konuya dair bilim insanları tarafından net bir açıklama yapılmadı ve ortaya kanıt sunulmadı.

Corona Virüsünden En Çok Kimler Etkilenmektedir?

Corona virüsünden en çok etkilenenler, bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler oluyor. İlk etapta gençlerin daha kolay atlattığı söylendi ve yayınlanan veriler, ölüm oranları bu iddiayı destekliyor. Fakat bu durum, gençlerin bu hastalıktan etkilenmeyeceği anlamına gelmiyor. Bağışıklık sistemi zayıf olan bireyler, Covid-19 virüsünün etkilerini daha fazla hissediyor ve hastalık bu bireyleri ölüme kadar sürükleyebiliyor.

Virüs hem erkeklere hem kadınlara bulaşıyor ve virüsün bulaşmadığı bir insan kitlesi yok. Herkes, virüsü kapabilme riskini taşıyor. Bu nedenle virüsten korunmak için belirlenen kurallar çerçevesinde hareket etmek, yayılmanın önüne geçmek ve sağlığını adına en iyi olacaktır.

Hayvanlardan Corona Virüsü Bulaşır mı?

Corona virüsü hayvanlara bulaşma konusunda sık sık gündem oldu. Hayvanlara bulaşıp bulaşmadığı ya da hayvanlardan insanlara geçip geçmediği konusunda, bu nedenle birçok kez araştırma yapıldı. henüz bu hastalıktan ölen bir hayvan olmadı ve bugüne dek bu konuya dair yapılan araştırmalarda, hayvanların taşıyıcı olmadıkları bilgisine ulaşıldı.

Kedi köpek gibi hayvanlar, corona virüsünü tanıyor ve bu nedenle virüs hayvanların vücudunda yayılım gösteremiyor. Corona virüs ölümcül etkilerini bu sayede hayvanların vücudunda açığa çıkaramıyor. Hayvanların vücudunun virüsü etkisiz hale getirmesine bağlı olarak, virüsün hayvanlardan insanlara geçemediği söyleniyor. Henüz bu bulguları çürüten farklı bir durum yaşanmış değil.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi