Coronavirüs Laboratuvarda mı Üretildi?

Coronavirüs Laboratuvarda mı Üretildi?
11:45 - Mayıs 4 2020 Pazartesi

Corona virüsü laboratuvar teorisi, virüsün çıkışından bir süre sonra, dünya gündemini ciddi anlamda etkilemeye konuşulmaya başlandı. Corona virüsü Çin’in Wuhan kentinde kendisini ilk gösterdiğinde, virüsün neden çıkmış olabileceğine yönelik birtakım araştırmalar yapıldı. Uzmanların ve çevrebilimcilerin yaptığı araştırmaların sonucunda, virüsün yarasalardaki patojenlerle %96 – 97 oranında uyumlu olduğu bilgisi paylaşıldı. Bu nedenle, Wuhan’daki hayvan pazarında satılan yarasalardan ve yarasa çorbasından bulaştığı iddia edildi ve birtakım bulgularla bu durum desteklendi.

Bir süre sonra ortaya atılan corona virüsünün laboratuvarda üretildiği iddiası, dünyanın gözünü bu iddiaya çevirmesine neden oldu. ABD Başkanı Donald Trump da bu iddiayı destekler açıklamalarda bulunarak, bunun üzerine düşeceklerinin altını çizdi.

Corona Virüsü Kim Tarafından Dünyaya Yayıldı?

Corona virüsünün dünyaya yayılımı konusunda ortaya atılan iddialara bakıldığında, bunu bilinçli yapılmış olduğuna yönelik birtakım teoriler, günümüzde hala konuşuluyor. Virüs ortaya çıktığından beri hakkında pek çok bilginin dile getirilmiş olması, bu konuda kafaların da karışmasına neden oluyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, ortaya atılan bu iddialara yönelik açıklamada bulundu. Cao Licien yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’nün bu konuda hiçbir kanıt sunmadığını söyledi. Licien, virüsün laboratuvar ortamından sızdığını reddederek, bu konunun bilim insanları ve sağlık uzmanları tarafından araştırılabileceğini, kanıt olmadığını da ekledi. Bilim insanlarının da bu konuyla ilgili açıklamalarında, virüsün laboratuvar ortamından sızdığını mantıklı bulmadıklarının altını çizdi.

Hangi Ülkelerde Corona Virüsü Yok?

Corona virüsü olmayan ülkeler, dünya geneline bakıldığında neredeyse yok denecek kadar az. Çin’de başlayan bu virüs, günümüzde dünya yönetiminde önemli konumlara sahip olan bütün ülkelerde yayılım gösterdi. Türkiye bu ülkeler arasında, virüsün etkisi altına giren en son ülkeler arasında yer aldı. Paylaşılan verilerde, virüsün toplamda 183 ülkeye yayıldığı, 9 ülkede ise henüz görülmediği söyleniyor. Corona virüsü olmayan ülkeler;

  • Türkmenistan
  • Tacikistan
  • Yemen
  • Güney Sudan
  • Malavi Adası
  • Kuzey Kore
  • Komor Adaları
  • Sao Tome ve Principe
  • Lesotho

Dünya genelinde virüsün görülmediği ülkeler arasında bu 9 ülke yer alıyor.

Corona Virüsüne Yönelik Çıkan Komplo Teorileri

Corona virüsü komplo teorileri, virüs bitse bile kendisini göstermeye devam edecek gibi gözüküyor. Corona virüsünün çıkışından sonra atılan bazı kanıtlanamamış komplo teorileri şu şekilde;

  • ABD’nin virüsü dünyaya bilerek yayması
  • ABD-Maryland’da yer alan Fort Derick biyo-silahlar laboratuvarının, corona virüsü için patent başvurusunu 2015 yılında yapmış olması ve güvenli olmadığı için Ağustos 2019 yılında laboratuvarın kapanması teorisi. Bu teoride laboratuvarın kapanma nedeni, patojenlerden bazılarının kaybolması olarak gösteriliyor.
  • Facebook ve Twitter gibi mecralarda görülen, virüsün yıllardır bilindiğini gösteren patent dosyaları
  • Rockefeller ve Rothschilds ailelerinin 10 yılda bir, bir virüs aracılığıyla insanların nüfusunu dengelemeye çalışması teorisi
  • Bazı makale ve araştırma sonuçlarında, corona virüsünün 5G internet teknolojisi ile yayıldığı söyleniyor. Çin, 5G teknolojisini kullanmaya başlayan ilk ülkelerden ve 5G’nin yaydığı radyasyonun, insanların bağışıklık sistemini çökerttiği söyleniyor. Bazı bilim insanları, makaleler ile bunu kanıtlamaya çalışsa da bu teori dünyada en az kabul gören teoriler arasında

Corona Virüs Dünyaya Nasıl Yayıldı?

Corona virüsünün dünyaya yayılması, seyahatler ile başladı. İlk etapta Çin’de görülen virüsün kuluçka süresi 14 gün. O sırada Çin’de olan birçok insan kendi ülkelerine dönmeye çalıştı ve bununla birlikte, yakın zamanda başka ülkelere seyahat etmiş Çinliler de vardı. Virüsün taşıyıcısı olan bu insanlar, seyahat ile diğer ülkelerde de corona virüsü görülmesine neden oldular. Seyahat engeli getirilmiş olsa da önceden seyahatlerini gerçekleştirmiş olan birçok kişi, virüsün diğer ülkelerde görülmesine neden oldu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi