Coronavirüs Bill Gates Tarafından mı Üretildi?

Coronavirüs Bill Gates Tarafından mı Üretildi?
12:49 - Nisan 25 2020 Cumartesi

Coronavirüsün Bill Gates tarafından üretildiği, virüsün ortaya çıkmasından itibaren konuşulan bir teoridir. Bu güne kadar bu teoriyi destekleyecek bir unsur bulunamamıştır. Teorinin bugüne kadar konuşulmasının, yaygınlaşmasının nedeni yılın ilk aylarında Joseph McLynn tarafından dile getirilmesidir. McLynn bu spekülasyonu güçlendirmek adına 4 kez üst üste çeşitli medya kuruluşlarına demeç vermiş, ancak bir kanıt sunamamıştır. Bununla birlikte Bill Gates’in eşi Melinda Gates’in verdiği röportaj bu ihtimali kuvvetlendirmiştir. Melinda Gates, Coronavirüs çıkmadan yıllar önce evlerine yiyecek depoladıklarını, evlerinin bodrumunda yiyecek stoğu olduğunu, şu zamanlarda her masaya oturduklarında Tanrıya şükrettiklerini dile getirmiştir.

Coronavirüs Laboratuar Ortamında Üretilebilir mi?

Coronavirüsün laboratuar ortamında üretilmesi mümkündür. Tahminler ilk zamanlarda, Çin’de vahşi hayvanların da satıldığı bir pazar yerinden hijyenik olmayan koşullara bağlı olarak virüsün yayıldığı doğrultusundaydı. Ancak bugünlerde, Batı ülkelerindeki medya kuruluşlarında virüsün sözü edilen pazar yerinin yakınlarındaki Wuhan Viroloji Enstitüsü’nden veya Bill Gates’in özel laboratuarından yayılmış olabileceği iddiaları konuşulmaktadır. Benzer teoriler daha önce yılın ilk ayında ortaya atılmış ve izlenilen birkaç adım sonrasında oklar Çin askeri laboratuarlarını işret etmiştir. Bu nedenle virüsün belirli amaçlara hizmet etmek amacıyla, laboratuar ortamında üretilmiş olması kuvvetli bir ihtimaldir. Bu görüşe İtalya, İspanya, Almanya Sağlık Bakanları da destek vermektedir. Virüsün bakteriyel enfeksiyonlara göre daha hızlı yayıldığı bilinmektedir. Fakat Coronavirüs, normal derece saldırgan bir virüsten bile daha hızlı, daha kolay yayılmaktadır. Yıllar önce Afrika’da çıkıp binlerce kişinin ölümüne sebep olan EBOLA virüsü, COVİD – 19 kadar hızlı yayılmamıştır.

Bill Gates Kimdir?

Bill Gates’in asıl adı William Henry “Bill” Gates’dir. 28 Ekim 1955’te Amerika Birleşik Devletleri Seattle doğumlu bir iş adamıdır. Bill Gates, evli ve üç çocuk babasıdır. Microsoft şirketinin kurucularından biridir, Microsoft’un başkanlığını ve baş yazılım mimarlığını yapmaktadır. Seattle/Washington’da avukat bir babayla öğretmen bir annenin oğlu olarak dünyaya gelen Bill Gates, oniki yaşındayken özel bir okulda ilk informatik kurslarına gitmiş, okul arkadaşı Paul Allen ile birlikte boş zamanlarını bilgisayar yazılımları üzerinde çalışarak geçirmiştir. Yakınlarındaki bir şirketin büyük bilgisayarlarını ücretsiz kullanabilmek için, iki arkadaş yazılım hatalarını arayıp buluyorlardı. Bu şekilde bilgisayar konusunda uzmanlaşan öğrenciler, 1972’de ilk şirketlerini Traf-O-Data ismiyle kurdular. Bu şirket bir trafik sayım ve kontrol sistemi için yazılımlar üreterek çok kısa bir sürede 20.000 dolarlık satış yapmıştır. Gates, daha sonra TRW adlı silah işletmesinde staj görmüştür. Gates ve Allen’ın, Altair için 1974’te geliştirdikleri yazılım BASIC sayesinde bilgisayar kullanıcıları programlarını kendileri yazma imkanı bulmuştur.  MITS şirketi bu iki araştırmacıdan pazarlama ruhsatını satın alarak kendilerine sistemi daha da geliştirmeleri için sipariş vermiştir. Gates bunun üzerine üniversiteyi bırakarak Allen ile birlikte Albuquerque/New Mexico’da Microsoft adlı şirketi kurmuştur.

Bill Gates’in Coronavirüs Üzerine Çalışmaları Var mıdır?

Bill Gates’in Coronavirüs üzerinde çalışılması için belirli sağlık kuruluşlarına hibe ettiği boş binalar bulunmaktadır. Bu boş binalar Michigan, Virginia ve Washington’da bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı bu binaları laboratuar ve karantina hastanesi olarak değerlendirmiştir.

Bill Gates Coronavirüs İçin Bağış Yaptı mı?

Bill Gates Coronavirüsün ilacı ve aşısı bulunması için bağışladığı binaların yanı sıra nakdi bağış da yapmaktadır. Dünyanın 2. En zengin insanı olan Bill Gates ve eşi Melinda Gates Coronavirüs ile mücadelede kullanılması için 100 milyon dolar bağışlamıştır. Gates, Bağışların bununla sınırlı kalmayacağını, önümüzdeki dönemde nakdi yardıma devam edeceğini belirtmiştir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi