Corona virüsünü yenen doktor: ‘İlk defa ölüm gördüm’

Corona virüsünü yenen doktor: ‘İlk defa ölüm gördüm’
15:00 - Aralık 17 2020 Perşembe

Manisa Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı. Osman Altıparmak’a 18 Kasım’da corona virüsü bulaştı. 14 gün çalıştığı Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan Altıparmak virüsü yendi ve taburcu edildi. Hastalık günlerinde videolar çekerek uyarılarda bulunan Altıparmak, hastanede birlikte çalıştığı arkadaşlarını yalnız bıraktığı için üzüldü ve meslektaşları ile yeniden bir araya geldi. Dr. Altıparmak raporunu yarıda keserek hastaneye koştu. Corona virüsü salgınına karşı mücadelenin ön saflarında yer alan Dr. Altıparmak, herkesi ilk kez ölüm hissettiği konusunda uyardı. Virüsten kurtulan pek çok kişinin yıllarca sürecek yan etkileri olduğunu anlatan Dr. Altıparmak, tedavisi sırasında virüs nedeniyle yan odada 20 yaşındaki bir gencin hayatını kaybettiğini belirterek, gençlerden dikkatli olmalarını istedi. corona virüsü hakkında. Dr. Osman Altıparmak, bunun milli bir mesele olduğunu söyledi.

“Haftada 11 kilo kaybettim”

Korona virüs sürecini anlatan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Altıparmak, “Bir hekim olarak corona virüsün gerçekten çok ciddi bir hastalık olduğunu hastalarımdan gördüm. Gerçekten kötü ciğerlerle, nefes darlığıyla geliyorlardı. Ama ölümü yaşayan bir insan olarak ilk kez gördüm. Kalp krizi geçirdim. Ayrıca zatürree oldum. Mikrobiyal, ancak mesleğimiz nedeniyle çok sık kaldığımız için bu çok farklı. Ölüm gördüm. Bir haftada 11 kilo verdim. Arkadaşlarımın çabaları sayesinde kendime dua ederek geldim ”.

“Covid giderek daha tehlikeli hale geliyor”

Korona virüsü nedeniyle hastalarda ciddi hasar oluştuğunu belirten Altıparmak, “Vermek istediğim en önemli mesaj. Covid giderek daha tehlikeli hale geliyor. Akciğerlerde ciddi hasara neden olur. Yoğun bakım yatak kapasitemiz 4-5 kat arttı. Her gün yoğun bakıma ve servise gelen hastalarımızın akciğerleri ciddi şekilde bozulmuştur. En önemlisi hastalarımızdan bazıları tüm tedavilere rağmen iyileşse bile yıllarca sigara içen ve ağır tüberküloz hastası olan hastalarımız gibi ömür boyu nefes darlığı çekeceklerdir. Tabi yoğun bakıma düşen hastalarımızın çok önemli bir bölümünü iyileştiriyoruz. Ancak bazılarını kaybediyoruz. Hastanede kalışımın 3. gününde yan odamda 20 yaşındaki bir çocuğu kaybettik. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Gençlik çünkü bu konuya dikkat etmiyorlar. Başka bir şey var. Biliyor musun, yatağa ilk gittiğimde o saate bende kaldım. Gördüğüm şey, hemşire arkadaşlarımın hepsinde koronavirüs vardı. Ben de yaptım. Ve o gece mikrop yükümüzü yeniden artıracağımızı bilerek saatlerce müdahale ettik. Tanrıya şükür 88 yaşında bir hastayı geri getirdik. Bu yüzden lütfen bu hastalığın önemini anlayın. Yoğun bakımımız çok ciddiye alındı. “Ölüm oranı giderek artıyor.”

“4. Geçen gün raporumu kestim ve kardeşlerimle çalışmaya başladım.”

Corona virüsü atlattıktan sonra 4. günde kendisine verilen 10 günlük istirahati bozduğunu belirten Altıparmak, “14. Benim günümde taburcu oldum. Kardeşim Selim 10 gün dinlendi. Ancak hastanede uzman hekimlere yoğun bir ihtiyaç olduğunu ve iki hekim kardeşimin zor durumda olduğunu gördüm. 4. gün raporumu kestim ve kardeşlerimle çalışmaya başladım. Ne hissediyorum Hastalıktan sonra enerjim ve gücüm önemli ölçüde azaldı. Bu hastalığın bir özelliğidir. Enerjinizin yüzde 30-40’ı gerçekleşmiyor. Tekrar koşuyorum. Ancak yine de biliyorum ki bu hastalığa tekrar yakalandığınızda daha şiddetli olacak. Ancak bize ihtiyaç var. Çalışmak zorundayız ”dedi.

“Bana verilen Covid ile ilgili tüm ilaçları sonuna kadar kullandım”

Corona virüsü kaptıktan sonra kendisine verilen tüm ilaçları kullandığını belirten Altıparmak, uyuşturucularla ilgili sosyal medyada yapılan olumsuz yorumlara tepki gösterdi. Aşı serbest bırakılırsa herkesin aşı olması gerektiğini belirten Altıparmak, “Bana verilen Kovid ile ilgili tüm ilaçları sonuna kadar kullandım. Önemli olan tedaviyi tam ve düzgün aldığınızda ve dinlendiğinizde hastalığın daha tehlikeli ve kalıcı bir iz bırakmasını önlemektir. Başka bir şey var. Aşılar. Lütfen bana bu hastalığı olan bir doktor olarak anlatın. Çok ciddi komplikasyonlara, yani yara izlerine neden olan, öldüren ancak yaşadığınızda iz bırakan bir hastalığa karşı aşı olduğunuzdan emin olun. Sosyal medyada hekim olduğundan şüphelenilen ve hekim olmayan kişilerin de farklı sayfalarda hekim adıyla paylaşımlarına şahit oldum. Kesinlikle bir hekim olarak siz değerli bilim adamlarımız, hocalarımız ve bizler olarak mutlaka aşı olun diyorum. Çünkü bu ulusal bir mesele. Tabii ki bireysel olarak da önemlidir, ancak aşı olduğumuzda bağışıklığımız ve bulaşma oranımız artacaktır. Ve iletim hızımız düşük olacak. Ve biz de bundan ülke olarak kurtulacağız ”dedi.

Aykut Yeniçağ

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi