Corona virüsüne karşı geliştirilen Faz 3 aşısının ilk aşaması başarılı oldu

Corona virüsüne karşı geliştirilen Faz 3 aşısının ilk aşaması başarılı oldu
10:00 - Ekim 27 2020 Salı

Araştırmanın başarılı olması için daha fazla gönüllüye ihtiyaç duyulduğunu belirten Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı ve Sorumlu Araştırmacı Dr. Ayşin Kılınç Toker, “İlk aşımızdan bu yana 14 gün geçti ve aşıya katılan kişi sayısı arttı. bu süreçte çalışma artarak devam ediyor.

Başvuranlarla ilk aşılamalarından sonra herhangi bir sorun yaşamadık. İkinci dozu 3 sağlık çalışanına verdik. Bu 3 sağlık mesleği mensubu, daha önce hiçbir hastalık teması olmayan sağlıklı gönüllülerdi. Aşılama sürecinde herhangi bir yan etki ile karşılaşmadık, sadece bir kişi bölgesel enjeksiyon nedeniyle ağrı yaşadı. Bunun dışında şu anda herhangi bir sorunumuz yok. Meslektaşlarımız tarafından 14 gün boyunca kişiler aranarak yan etkiler açısından periyodik olarak takip edildi. Ayrıca 7/24 ulaşabilecekleri bir telefon numaralarına sahiptirler. Ek sorunlar durumunda da bu sayılara ulaşıldı ancak merkezimizde gönüllülerimiz ile herhangi bir ek sorun yaşamadık. Türkiye 350 kişilik grupta herhangi bir yan etkiye dair hiçbir kanıt yok ve şu ana kadar her şey yolunda gidiyor, ancak sonuçlara daha hızlı ulaşabiliriz, daha fazla gönüllüye ihtiyaç var çünkü aşılar belli bir sayıya kadar yapılır, yan etki profilinin ortaya çıkması ve lansmandan bir dakika önce Bu, pandeminin daha kısa sürede sonuçlanmasını sağlayacaktır. Aşı ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların şehir hastanesinin internet sitesinden ulaşabilecekleri telefon numaraları bulunmaktadır. Ayrıca doğrudan hastane santraline bağlanarak aşı biriminden bilgi alabiliyor ve gönüllüler kendi randevularını planlayabiliyor ”.

Aşı yaptıran ilk gönüllüler arasında yer alan Kayseri Şehir Hastanesi Pandemi Servisi Enfeksiyon Hemşiresi Şerife Dursun, “Aşı olalı 14 gün oldu ve bu süre içinde herhangi bir reaksiyon ya da yan etki yaşamadım. İlk etapta yaptıranların çok ağır olduğunu gördüğüm için bu aşının küçük de olsa yan etkisi olacağını düşündüm ama hiçbir şey olmadı. Bu aşıda yüksek ateş, öksürük gibi covid sürecinde gördüğüm hiçbir şeyi görmedim ve normal hayatıma devam ettim. Bu dönemde haftalık kontrollerimiz vardı. Telefonda durumumuzla ilgili sorular soruldu. Son dönemini evde geçirmesi gereken halkımız, özellikle yaşlılarımız yoğun bakımda bir ölüm kalım savaşı sürdürdüğü için bu salgının yayılmasına katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Nefes almayı unutturan sağlık personeli, hastane personelinin ailelerine özlem duyduğu vebayı omuzlarında taşır. Halkımız lütfen maske mesafesi ve temizlik kurallarına uyunuz. Kendileri değilse de çevremizdeki yaşlılarımızı düşünmelidirler ”.

Eren Kan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi