Corona virüsü vakaları Brezilya’da 1 milyonu aştı

Corona virüsü vakaları Brezilya’da 1 milyonu aştı
23:00 - Haziran 19 2020 Cuma

Korona virüsü salgını Güney Amerika’daki etkisini artırmaya devam ediyor. Brezilya’da son 24 saat içinde 26 bin 340 korona virüsü vakasının tespiti ile toplam vaka sayısı 1 milyon 9 bin 699’a ulaştı. Ülkedeki toplam can kaybı 558 artarak 48 bin 427’ye ulaştı. Brezilya Medya Konsorsiyumu tarafından yapılan açıklamada, verilerin resmi verilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle çalışıldığı belirtildi. Konsorsiyum, eyaletlerden korona virüsü verilerini topladı ve yeniden oluşturdu.

Sao Paulo Üniversitesi Biyoloji Enstitüsü Profesörü Daniel Lahr “Brezilya olması gerekenden daha az test yapıyor” dedi. En iyi durumda bile, yeterli kabul edilenden 20 kat daha fazla test yapılmalıdır. Lahr, ülkenin kuzeyindeki vakalarda azalma olduğunu, ancak orta ve batı bölgelerindeki vakalarda büyük bir artış olduğunu kaydetti.

“Brezilya evde kalmaya dayanamıyor”

Brezilya Cumhurbaşkanı Bolsonaro, ülkenin bazı eyaletlerinde ve şehirlerinde ve Dünya Sağlık Örgütü’nde (WHO) yürürlükte olan sosyal mesafe önlemlerini eleştirdi. Başkan, eyalet valileri tarafından alınan karantina kararlarını bir suç olarak görüyordu. Bolsonaro, valilere ve belediye başkanlarına ekonomiye düzenli bir geri dönüş yapmaya çağırdı, “Brezilya artık evde kalmaya dayanamıyor” dedi. Başkan Bolsonaro, dünyadaki en az bilimsel şeyin WHO olduğunu, çünkü fikirlerinin her zaman değiştiğini ve WHO tarafından yasaklanan klorokin adı verilen ilacın kullanılması gerektiğini savundu.

Serkan Bayar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi