Corona virüsü Türkiye’nin yardımına Azerbaycan’a ulaştı

Corona virüsü Türkiye’nin yardımına Azerbaycan’a ulaştı
19:00 - Temmuz 5 2020 Pazar

Türkiye’de bulunan pandemik bir virüsün ortaya çıkmasından bu yana yüz ülkeye yakın koroya tıbbi malzeme yardımı. Türkiye’ye Azerbaycan’a gönderilen 30 solunum cihazı (ventilatör), 55 bin torba 50 bin N95 maskeleri, 100 bin cerrahi maske, 5 bin bardak, 200 bin eldiven ve bugün tedavi için kullanılan toplam 40 bin kutu çeşitli ilacı taşıyan virüs yerel saat 16.25’te başkent Bakü’deki Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’na indi.

İki devletten oluşan bir ülke olan Türkiye ve Azerbaycan, Türkiye’nin Erkan Özoral Bakü Büyükelçisi’nin yaptığı açıklamada, “Geçmişte durum böyleydi, gelecek böyle olacak. Birliğin herkesin işbirliğini yapması gerektiğine inanıyoruz. pandemiye karşı mücadelede Türkiye’nin küresel bir bela olduğunu, ancak küresel işbirliğiyle bu sorundan kurtulabileceğimizi, Türkiye Cumhuriyeti olarak yüzden fazla ülkeye yardım ettiğini gördük. Elbette bu mücadelede Azerbaycan’a da katkıda bulunuyoruz.Azerbaycan ve Türkiye bir millettir ve iki devlet kardeştir birlikte olmalı her zaman tüm zorluklarla daha iyi veya daha kötü. Diğerleri bugün Türkiye ve Azerbaycan gibi bir zamanda birlikteysek, şimdi Orta Asya’ya her türlü çabayı göstermek için Türkiye’den Azerbaycan’a bugüne kadar birbirimizle kamyonlarla dayanışma içerisindeyiz. Türkiye ile Azerbaycan gibi dünyaya bağlanır. Ancak bu virüsle mücadele etmek için doğrudan işbirliği yapmamız da önemlidir. Azerbaycan ve Türkiye bu konuda, cumhurbaşkanlarınınkiyle paralelinde en ileri düzeyde işbirliğine devam ediyoruz ”dedi.

Tüm konulara gelince, ulusal ve küresel düzeyde Covid-19 ile mücadele ediyoruz. Diğer konularda olduğu gibi, Covid-19 ile mücadelede Başkanlarımızla işbirliğimiz var. Talimatlarına göre, sağlık kurumları ve iki ülkenin diğer kuruluşları arasında fikir ve deneyimler paylaşılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin Azerbaycan’a emri, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen insani yardım gönderdi. Bu mektupla teşekkür etmek istiyorum. Bu, ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kardeşliğin açık bir örneğidir. Bundan sonra Azerbaycan ve Türkiye, Covidien-19 ve diğer konularda birlikte savaşmaya devam edecek ”dedi.

Kamil Nadirli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi