Corona virüsü bu köye aylarca giremedi

Corona virüsü bu köye aylarca giremedi
14:00 - Aralık 14 2020 Pazartesi

Camili köyü bugüne kadar corona virüsüne hiç rastlamadı ve çevresinde örnek bir köy olarak gösterildi. Önlem olarak Camili köyü halkı, köyün giriş ve çıkış yollarına gönüllü olarak bariyerler kurup 24 saat nöbet tutmak için virüsü taşıyan kimsenin köye girmesini ve korona virüsü getirmemesini sağlıyor. Eskişehir’de 120’ye yakın bir nüfusa sahip olduğu öğrenilen Camili Köyü Muhtarı Kenan Kuru, corona virüsünün önlenmesinde en büyük etkenin aldıkları tedbirler olduğunu belirterek, “Şimdiye kadar halkımız köy corona virüsüyle tanışmadı ve tanışmak istemiyor. Köyümüzde corona virüsü yok. “Halkımız, korona virüslerinin ve ziyaretçilerin köye girmesini önlemek için her gün köyün girişinde gönüllü olarak 24 saat nöbet tutuyor.”

“Köyümüze gelip birbirimize gitmiyoruz”

Kenan Kuru da köyün giriş çıkışlarının kontrollü bir şekilde sağlandığını ve önlemlerin en üst düzeyde olduğunu belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Dışarıdan birisi yakınlarını ziyaret etmek için köyümüze gelirse, hemen sıcaklıklarını ölçüyor ve HES kodunu kontrol ediyoruz. Köyümüze ziyaretçi gelirse ‘hemen işini yap ve bu köyü terk et’ diyoruz. Ama yabancılar köyümüze gelirse, onları asla corona virüsüne karşı önlem olarak köyümüze getirmiyoruz. Köyümüze gelip birbirimize gitmiyoruz. Herkes kendi evinde yaşar. Bu uygulamada herhangi bir taviz vermiyoruz. Corona virüse karşı önlem olarak köyümüzde yaptığımız uygulama nedeniyle köylülerimiz evlerinde corona virüsü olmadan huzur içinde yaşıyorlar. Bu örnek uygulamayı yeni oluşturduk. Köyümüz Emirdağ’a 25 kilometre, Eskişehir’e 85 kilometre uzaklıktadır. Köyümüzde kışın 63, yazın 80 kişi yaşıyor. “

Ertuğrul Altınel

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi