Corona virüs kontrolü yarın valiler, kaymakamlar ve belediye başkanlarının katılımıyla yapılacak.

Corona virüs kontrolü yarın valiler, kaymakamlar ve belediye başkanlarının katılımıyla yapılacak.
17:00 - Eylül 9 2020 Çarşamba

Genelge’de salgının son günlerde yaygınlaşması dikkate alınarak hayatın her alanında mevcut önlemlerin takip edilmesinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığı belirtildi. Bu kapsamda 10 Eylül Perşembe günü tüm il ve ilçelerde valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve personeli, köy / mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlileri (polis, özel güvenlik vb.), “hepimiz için sağlık” sloganıyla hayatın her alanını kapsayacak şekilde genel denetimler yapılacaktır.

Muayeneler şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma, lokanta, kafe, restoran, konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, çarşılar, sosyete marketleri, kahvehaneler, kafeler, çay bahçeleri, düğün ve nikah yerleri, berber gibi yemek ve eğlence mekanlarında yapılmaktadır. / kuaför / güzellik merkezleri, internet kafeler / salonlar ve elektronik oyun alanları, otobüs durakları, ticari taksiler, taksi durakları, parklar / piknik alanları, eğlence parkları / eğlence parkları ve planlanacak tüm yaşam alanları (plajlar, caddeler ve sokaklar vb.) örtmek için. Teftiş ekipleri, her iş kolunun veya mahallinin uzmanlığı dikkate alınarak ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının (kolluk, mahalli idareler, il / ilçe müdürlükleri vb.), Köy / mahalle muhtar ve meslek birliklerinin temsilcilerinden oluşacak şekilde belirlenecektir. . Denetimler sırasında, etkinliklerde (düğün törenleri, cenazeler, taziyeler vb.) Ve yerlerde (plajlar, sokaklar ve sokaklar, park alanları vb.) Temizlik, maske ve fiziksel mesafe kurallarına uyulup uyulmadığına özel dikkat gösterilecektir. vatandaşların kalabalıklar içinde bir araya gelebileceği yer.

Denetim faaliyetlerinin etkinliği ve görünürlüğü en üst düzeyde tutulacaktır.

Denetimler sırasında rehberlik ve bilinçlendirme faaliyetleri vatandaşlara odaklanacaktır. Derhal düzeltilebilecek anlık uygulamalardan kaynaklanan sürekli olmayan ihlaller için birinci ihlal uyarıları, ikinci ihlalde idari para cezası, işyeri, ticari taksi ve toplu taşıma araçları için üçüncü ihlal için 1 gün, dördüncü ihlal için 3 gün ihlal yerel yönetime gönderilecektir. Halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturan ve süreklilik oluşturan veya kurallara / önlemlere aykırı eylemlerde ısrar eden ihlallerde İl / İlçe Genel Hijyen Kurullarınca belirlenecek cezalar mahalli idare makamları tarafından uygulanacaktır.

Genelgede ayrıca valiler ve kaymakamlardan mahalli idareler, genel kolluk kuvvetleri, kamu kurum ve kuruluşları, köy / mahalle muhtarları ve meslek odaları arasında koordinasyonu sağlamaları, gerekli planlamaları yapmaları ve uygulamada herhangi bir aksaklık yaşanmaması istenmiştir. .

w

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi