Corona, Afyonkarahisar’ın ‘Süt Filozofu’na vurmuyor

Corona, Afyonkarahisar’ın ‘Süt Filozofu’na vurmuyor
21:00 - Aralık 26 2020 Cumartesi

Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesine bağlı Derbent köyünde yaşayan vatandaş, tüm dünyayı etkileyen Corona virüsü (Covit-19) salgını nedeniyle ailesiyle herkesten uzakta yaşamaya başladı. ‘Süt Filozofu’na benzemeyen bir yaşam tarzıyla doğal beslenen ve doğal beslenen 43 yaşındaki Mustafa Taşpınar, virüsten uzak bir hayat yaşıyor.

Hatta elektriğini doğal yollarla sağlar.

Hayatını doğaya adayan Taşpınar, tüm besinlerini sevdiği inek, koyun, tavuk ve arılardan karşılıyor. Doğal olarak kendi elektriğine sahip olan Taşpınar, çatısına güneş panellerinin yerleştirildiği evde gün boyu hayvanlarıyla ilgileniyor.

“Corona virüsü buraya gelmiyor”

Afyon’un ‘Süt Filozofu’ gibi hissettiğini belirten Taşpınar, virüsten uzak yaşadığını belirterek, “Ailemle virüsten uzak koyun, kuzu, inek var. Gerektiğinde köye gidiyoruz ve diğer zamanlarda hep buradayız. Burada hayvanlarla uğraşıyorum. Hayvan yemi ve su ile uğraşıyoruz. İnekleri sağıyoruz. Hayvanlarımızın temizliği ve bakımı ile ilgileniyorum. İneklerimizi az önce ORKÖY’den aldık. 8-10 kovanım var. Peynirimizi, sütü ve tereyağımızı burada kendimiz üretiyoruz. Elektriğimizi güneş panellerinden alıyoruz. Burada kesinlikle corona virüsü yok. Burada dağın tepesinde temiz hava var, kimseyle temasımız yok. Burada her şey doğal. Burada yazın kendi bahçemizi falan yapıyoruz. Baraj suyumuz var; Domates, biber, salatalık, patlıcan gibi tüm yeşil ürünleri kendimiz yetiştiriyoruz. Burada Afyon’un ‘Süt Filozofu’ gibi hissediyorum. “Burada her şeyi ailemle kendimiz üretiyoruz, doğal olarak yiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi