Çocuk yogası ile birlikte korku ve kaygılar gideriliyor

Çocuk yogası ile birlikte korku ve kaygılar gideriliyor
14:38 - Aralık 30 2020 Çarşamba

Sivas merkezde hizmet veren bir yoga stüdyosunda yetişkinlerin yanı sıra çocuklar da yoga yaparak pandemi döneminde ortaya çıkan çeşitli ruhsal problemleri gidermeye çalışıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınından ötürü tüm insanlığın fiziksel olduğu kadar ruhsal boyutta da problemleri devam ediyor. Özellikle çocuklarda görülen kaygı ve korkuya bağlı ortaya çıkan ruhsal bozuklukların tedavisinde yoga tedavi edici bir unsur olarak ön plana çıkmış durumda. Sivas’ta faaliyet gösteren bir yoga stüdyosunda çocuklara yoga yaptıran Eğitmen Seda Yapıcı, yoga ile birlikte çocuklardaki korku ve kaygı ile birlikte ortaya çıkan problemleri gidermeye çalışıyoruz dedi. Yaptıkları yoga seanslarında hayatı yavaşlatma, dik oturma, hayal gücünü geliştirme vb. birçok olumlu davranışın da kazandırılmaya çalıştığını söyleyen Yapıcı ebeveynleri çocuklarına yogaya teşvik etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Çocuklar bu yoga stüdyosunda haftanın 2 günü 45 dakikalık seanslar halinde yoga yaparak pandemi koşullarında ruhsal açıdan sağlıklı kalmaya çalışıyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi