Çocuğunun yanında vurulan kadının ağlaması:

Çocuğunun yanında vurulan kadının ağlaması:
17:00 - Temmuz 14 2020 Salı

Tutuklanan sanık Özkan Y., Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde SEGBİS ile duruşmaya katılırken, yalnızca kurban Hatun K., tanıklar ve parti avukatları mahkeme salonuna korona virüsü salgını nedeniyle katıldı. Hatun K.’nın avukatları Özkan Y.’nin kız kardeşi tarafından gönderilen “İçeriğimi tanıyorsam işini bırakmayacak” içeriklerini içeren mesajlar sundu.

“Gittiğinde beni öldürecek”

Duruşmada konuşan Hatun K, sanığın dışarı çıkmaması gerektiğini ve “Gittiğinde beni öldürecek. Çocuklarım için korkuyorum. Geceleri uyuyamıyorum” dedi.

Sanık Özkan Y. 14 ay boyunca gözaltında tutulduğunu, çocuklarını göremediğini ve serbest bırakılmasını istedi. Eski karısının konuşması sırasında gözyaşlarına boğulan Hatun K., polis ve avukatların yardımıyla salondan çıkarıldı.

Sanığın avukatı müvekkilinin öldürme niyetinin olmadığını ve isterse bu eylemi yapabileceğini söyledi.

Mahkeme, dosyadaki eksiklikleri telafi etmek için duruşmayı 15 Eylül’e erteledi.

Etkinliğin tarihi

Toroslar ilçesinin merkezindeki Arpaç Sakarlar ilçesinde 27 Mayıs 2019’da gerçekleşen olayda Özkan Y, iki yıl önce velayeti boşanmış olan Hatun K.’da kızını şenlikli bir alışveriş için almak istediğini iddia ediyor. Bunun üzerine ikili otobüs durağının yakınında buluştu. Hatun K. kızıyla birlikte eski karısının arabasına bindi. İkili tartışma, Özkan Y.’nin uzlaşma teklifinde bulunmasıyla başladı. Bu arada, şüpheli arabayı ıssız bir yönde sürmeye başladı. Durumdan şüphelenen Hatun K. yavaşlayan araçtan inmeye başladı. Kişi daha sonra beraberinde getirdiği av tüfeğiyle kurban kadına 3 el ateş etti. Sağ ayağını vurarak yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı. Polis tarafından yakalanan Özkan Y. tutuklandı ve hapse gönderildi.

Koray Ünlü

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi