Çoban: Bağ-Kur Prim Borçlarının Yarısını Devlet Ödesin

Çoban: Bağ-Kur Prim Borçlarının Yarısını Devlet Ödesin
23:20 - Aralık 16 2021 Perşembe

Sivas’ta üreticilerin zor durumda olduğunu ve artan girdi maliyetleri ile birlikte çiftçilerin ürünlerinin tarlada kaldığını belirten Sivas’ın Kangal ilçesi Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, devletin duruma müdahale etmesini ve destek verilmesini istedi. Çiftçilerin Bağ-Kur prim borçlarının yarısının (%50 oranında) devlet tarafından karşılanması talebinde bulunan Çoban, “Sivas’ta üreticilerimizi korumak ve çiftçimize destek olmak için prim borçlarının yarısının devlet tarafından ödenmesi yerinde ve doğru karar olacaktır” dedi.

Çiftçilerin artan girdi maliyetlerinin altından kalkamadığını ve gelecekte bu ve buna benzer sorunlar yaşanmaması için kalıcı çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Çoban, “Gelecek yıl veya sonraki yıllarda da benzer durumlar yaşanmasın, çiftçiler mağdur olmasın diye destek olunması ve çözüm üretilmeli” diye konuştu.

2022 Yılına Ait Primler Artmasın

Başkan Çoban, 2022 yılında Bağ-Kur primlerinin artırılmaması gerektiğini, mevcut prim borçlarının ise yapılandırılması ve yarısının devlet tarafından ödenmesi durumunda çiftçilerin biraz rahat nefes alabileceğini açıkladı. Sivas’ta kuraklık desteği ödemeleri bu ay sonuna kadar yapılacak olsa da, üreticiler desteklerin daha fazla olması talebinde bulunmuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi