Claw-Tiger Operasyonu ile Kuzey Irak’ta Komandolar

Claw-Tiger Operasyonu ile Kuzey Irak’ta Komandolar
10:12 - Haziran 17 2020 Çarşamba

Komutanlar, yerli ve ulusal silahların kullanıldığı operasyonda teröristlerin merdivenlerine giriyor ve Fırtına obüsleri, silahlı insansız hava aracı (SİHA), F-16’lar ve yer ateş destek araçları tarafından hedeflere vuruluyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Operasyonu, Kuzey Irak’taki polis karakollarına ve üs bölgelerine taciz ve saldırı girişimlerini artırarak sınırın ve vatandaşların güvenliğini tehdit eden PKK terör örgütüne karşı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatıldı. Komando birlikleri, Sinjar, Karacak, Kandil, Zap, Avasin Basyan ve Hakurk’taki terör yuvalarında gerçekleştirilen Claw-Eagle Operasyonundan hemen sonra başlatılan Claw-Tiger Operasyonu çerçevesinde Haftanin’de teröristlere girmeye başladı. Büyük bir dikkatle planlanan operasyonun detayları dikkat çekti. Operasyon kapsamında tüm operasyon alanı yangın destek araçlarıyla vurulmaya başlanırken, yerli üretim Fırtına obüs ve çok namlulu roket kullanılan çekimler kapsamında 150’den fazla hedef tam vuruşla vuruldu. rampaları. Hava operasyonu taciz, engel ve hazırlık atışlarını takip ederken, F-16’lar operasyonun yanı sıra SİHA’ları da destekledi. Atak helikopterleri de operasyonda ateş altında hedefler belirledi. Atıştan sonra hava saldırısı operasyonu başladı. Komandolar belirli bölgelere arazi sızma operasyonu yaparken, bazı komando birlikleri helikopterlerle bölgeye indi. Helikopterlerin başarılı hava saldırısından sonra komandolar belirlenen hedefleri tek tek girmeye başladı.

Operasyon Merkezi’nde hareket saatleri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı General Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı General Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Donanma Adnan Özbal’ın Amiral Komutanı gece boyunca onu izledi. Operasyon, Kara Kuvvetleri Komuta Merkezi’nde bilgilendirilen Bakan Akar ve komutanların talimatları sonrasında başladı. Bakan Akar ve komutanlar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Operasyon Merkezi’nde sabahın ilk ışıklarına kadar operasyonu gönderdiler ve yönettiler. Bakan Akar ve komutanlar zaman zaman bölgedeki birliklerin komutanlarıyla video konferans yöntemiyle görüştüler.

Bakan Akar radyoyu operasyon birimlerinin komutanlarına çağırdı

Operasyona katılan birliklerin radyo komutanlarına hitaben yaptığı konuşmada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar şunları söyledi:

“Oradaki faaliyetlerinizi izliyoruz, oradaki tozu, rüzgarı ve soğuğu hissediyoruz. Başarılar dileriz. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki, eylemlerimiz ülkemiz, milletimiz, halkımızın güvenliği için çok değerlidir. Görevini bir bütün olarak yerine getireceğine inanıyoruz, seninle gurur duyuyoruz ve gurur duyuyoruz.Türk komandolarının gücünü her zaman gösterdin, sana bir kez daha o dağlarda göstereceğine ve destanlar yazacağına inanıyoruz ”

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi