Claw-Eagle Operasyonu’nda 81 hedef yıkıldı

Claw-Eagle Operasyonu’nda 81 hedef yıkıldı
10:00 - Haziran 15 2020 Pazartesi

Milli Savunma Bakanlığı (RSD), ülkemizi, ulusumuzu ve sınır güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait sığınak, barınak ve mağaralardan oluşan 81 operasyonun Claw-Eagle Operasyonu ile imha edildiğini açıkladı. Bakanlık, uçakların üslerine güvenli bir şekilde geri döndüğünü bildirdi.

MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada:

“Pençe-Kartal Operasyonu ile ülkemizi, ulusumuzu ve sınır güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait sığınma evleri, sığınma evleri ve mağaralardan oluşan 81 hedef yok edildi. Uçaklarımız güvenli bir şekilde üslerine geri döndü.

Bu operasyonda, yerel ve ulusal mühimmatı azami ölçüde kullanarak, terör örgütünün söz konusu bölgelerdeki varlığına ağır bir darbe indirildi. Operasyonun planlanması ve uygulanmasında, sivillerin can ve mal güvenliği ve çevrenin korunması açısından maksimum hassasiyet gösterilmiştir.

Geçmişte olduğu gibi, Türk Silahlı Kuvvetleri, teröristlerin son kez nötrleştirildiği zamana kadar ülkemizin ve milletimizin hayatta kalması ve güvenliği için terörizmle savaşmaya devam edecektir. ”

Bakan Akar pilotları tebrik etti

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyindeki teröristlerin hedefleri Claw-Eagle Operasyonu tarafından yok edildi. Ülkenin çeşitli bölgelerindeki savaş filosu komutanlığından çıkan uçaklar, sınırdaki 81 hedefi teröristlere tahrip etti. Operasyondan sonra dönüş yolunda pilotlara hitap eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar pilotları tebrik etti ve “Pençe-Kartal Operasyonumuz kurban ve kahramanlığınızla başarıyla tamamlandı. Terör yuvaları yok edildi. Ülkemizi, ulusumuzu, polis karakollarımızı, üs alanlarımızı taciz eden ve onlara saldırmayı planlayan teröristler teröristler tarafından yok edildi. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi