Çin’den ABD’ye misilleme

Çin’den ABD’ye misilleme
10:12 - Temmuz 24 2020 Cuma

22 Temmuz’da Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin’in Houston, Teksas’taki Başkonsolosluğu kapatma emrine misilleme olarak ABD Başkonsolosluğu’nun kapatılmasını emretti. Çin Dışişleri Bakanlığı, ülkenin güneybatısındaki Chengdu şehrinde ABD Başkonsolosluğu’nun kapatılmasını emretti. Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD Çıngdu Başkonsolosluğu lisansının iptal edildiği ve ABD’nin konu hakkında bilgilendirildiği belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı, kapatma kararı hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Chengdu konsolosluğunun 1985 yılında açıldığı ve 150’si Çin olmak üzere yaklaşık 200 çalışanı olduğu belirtiliyor.

22 Temmuz’da ABD, Çin’den Houston’daki Başkonsolosluğu’nu 72 saat içinde kapatmasını istedi. Çin’den yapılan ilk açıklamada, ABD konsolosluğu talebinin tek taraflı provokasyon olduğu ifade edildi.

Yanık iddia edilen belgeler

Houston itfaiyecileri, Çin Başkonsolosluğu’nda belgelerin ve kağıdın yakıldığını ve sosyal medyaya yayılan görüntülerde belgeleri ve kağıtları yakan görüntülerin hızla yayıldığını iddia etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi